Daca n-ar fi fost interventiile din final ale lui Mitica Dragomir poate ca aceasta ticaloasa editie de campionat ar fi purtat exclusiv stigmatul lui Gigi Netoiu si Cristi Borcea, insa in cele din urma a fost mai bine ca s-a intamplat astfel, pentru c
Daca n-ar fi fost interventiile din final ale lui Mitica Dragomir poate ca aceasta ticaloasa editie de campionat ar fi purtat exclusiv stigmatul lui Gigi Netoiu si Cristi Borcea, insa in cele din urma a fost mai bine ca s-a intamplat astfel, pentru ca n-ar fi fost suficient de elocvent ca o nemernicie de asemenea proportii sa aiba doar pecetea infama a celor doua suspomenite personaje din ograda dinamovistilor. Era cat p'aci ca probabil cel mai infect campionat de dupa '89 sa nu fie pus in seama lui Dragomir daca acesta n-ar fi insistat sa ne convinga inca o data ca este greu de imaginat o mojicie in care sa nu fie si el implicat. Pe la inceputul returului, cand chestiunea echipelor retrogradate era departe de a fi rezolvata a aparut o declaratie a acestuia prin care el linistea pe toata lumea, afirmand ca Universitatea Craiova va retrograda cu siguranta, ceea ce, dupa cum deja, chiar avea sa se intample. Nu vrem sa se inteleaga ca retrogradarea Stiintei s-ar datora masinatiunilor lui Dragomir, ci doar ca acesta era la curent cu derularea deloc imprevizibila, asa cum ar fi parut unora dintre noi, a finalului de editie de campionat.
Cam la fel par sa se petreaca lucrurile si in ceea ce priveste lupta pentru titlu. Cand Dinamo, in urma unei suite de meciuri dubioase s-a apropiat teribil de amenintator de liderul din Ghencea parand sa aiba serioase sanse de a-i deposeda pe stelisti de un titlu ce parea sa le fie mai la indemana ca niciodata a aparut iarasi cobea de la LPF care a dat asigurari certe echipa lui Gigi Becali isi va adjudeca aceasta editie de campionat. E destul de greu de intuit pe ce s-o fi bazat el, insa dupa ceea ce s-a intamplat etapa trecuta la Brasov ne dam seama ca nici de aceasta data n-a prea vorbit gura fara Dragomir. Pe undeva el e de admirat, pentru ca s-a revoltat impotriva acestor monstruozitati fotbalistice puse la cale de cei din Stefan cel Mare care la un moment dat pareau sa-si ajudece marlaneste un titlu pentru care nu-i recomanda absolut nimic, insa daca chiar ar fi fost om onest el ar fi trebuit sa se opuna prin autoritatea functiei sale ori a statutelor si regulamentelor, asa cum a facut-o in urma cu vreo trei ani cand si-a pus in cap tot Ministerul de Interne, ba chiar si pe Mircea Sandu, demascand public blatul slinos dintre aceeasi Dinamo si oribila echipa din Piatra Neamt. Atunci era cat p'aci sa ne devina simpatic, desi demersul sau n-a avut finalitatea asteptata, insa de data aceasta a fost mai mult decat penibil, intrucat el s-a opus fatis ca Dinamo sa castige campionatul, insa totodata a apreciat ca meciurile infiorator de dubioase prin care alb-rosii s-au apropiat de Steaua s-ar fi derulat in cea mai cinstita maniera posibila, inclusiv acea debila partida de la Alba Iulia, unde "cainii" s-au impus cu 3-1 in urma stradaniilor de tot hazul ale portarului Florin Cotora.
Insa pana la indeplinirea decisiva a previziunilor sale Steaua ar mai avea un extrem de dificil meci de disputat in compania celor de la Politehnica Timisoara, o echipa care in ciuda asa-zisei independente de care se cramponeaza, este una clientelara a dinamovistilor, lucru ce s-a dovedit mai mult decat evident in urma intalnirii directe din etapa a 24-a. Asta inseamna ca Mitica stie ceva ce noua ne scapa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.