Asociatia Pro Democratia (APD) a solicitat ieri Curtii de Conturi sa cerceteze posibilele falsuri din listele de donatori ai partidelor politice si sa ia masurile necesare in cazul in care constatarile Asociatiei se dovedesc adevarate, se anunta intr
Asociatia Pro Democratia (APD) a solicitat ieri Curtii de Conturi sa cerceteze posibilele falsuri din listele de donatori ai partidelor politice si sa ia masurile necesare in cazul in care constatarile Asociatiei se dovedesc adevarate, se anunta intr-un comunicat de presa. Reprezentantii organizatiei au sesizat diferente, uneori substantiale, intre veniturile obtinute de unii parlamentari si cuantumul fondurilor date partidelor lor in anul 2004. Reprezentantii APD au analizat cuantumul donatiilor unora dintre parlamentari - majoritatea celor descoperiti de APD fiind din PNL sau PD - si le-au comparat cu veniturile obtinute de acestia in anul 2004, conform declaratiilor lor de avere. Astfel, APD a constatat ca unii parlamentari au donat chiar si de 11 ori mai multi bani decat au declarat ca au castigat. Este cazul Robertei Anastase, deputat PD, despre care APD a aflat ca, desi a castigat, conform declaratiei de avere, suma de 21.390.731 de lei, a donat partidului din care face parte suma de 250 de milioane de lei. Deputatii PNL Tiberiu Barbuletiu, Mircea Ciopraga, Daniel Ionescu, Corneliu Momanu, Dan Stefan Motreanu, Vasile Pruteanu, Raluca Turcan si Horea Dorin Vioreanu, cei ai PD Roberta Anastase, Traian Constantin Igas, Alexandru Miroseanu si cei ai PRM Petru Calian, Dan Grigore, Lia Olguta Vasilescu si Mircea Costache se afla pe lista celor despre care APD cere lamuriri Curtii de Conturi. Attila Bela Ladislau Kelemen si Attila Kovacs, deputati ai UDMR, se afla si ei pe lista APD. APD a descoperit ca si o parte dintre membrii Senatului Romaniei se afla in aceasta situatie. Lista senatorilor ii cuprinde pe liberalii Viorel Arion, Adrian Cioroianu, Dumitru Constantin si Daniel Ilusca, pe democratii Marin Bobes, Gheorghe David, Petru Iotcu, Dorel Jurcan si Jan Vraciu, pe social-democratul Teodor Filipescu, dar si pe Dan Claudiu Tanasescu, senator PPRM. Reprezentantii APD ii includ pe aceasta lista si pe doi membri ai cabinetului Tariceanu: ministrul delegat David Cristian si secretarul de stat Florin Bejan. (R. ANDRONIC)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.