PPCD considera ca inregistrarea la tribunal a aliantei politice Polul Popular Crestin Democrat, compusa din PBND si PCD, reprezinta "o mare injustitie", care nedreptateste flagrant partidul, motiv pentru care formatiunea a contestat decizia TMB la Cu
PPCD considera ca inregistrarea la tribunal a aliantei politice Polul Popular Crestin Democrat, compusa din PBND si PCD, reprezinta "o mare injustitie", care nedreptateste flagrant partidul, motiv pentru care formatiunea a contestat decizia TMB la Curtea de Apel.
Remus Opris, presedinte al PPCD Bucuresti, a precizat ieri ca, la data de 25 februarie, PNTCD a solicitat Tribunalului Bucuresti inregistrarea denumirii de PPCD, conform rezolutiei Consiliului National de Conducere al partidului referitoare la fuziunea prin absorbtie a PNTCD si URR.
La aceeasi data, PNTCD si URR au solicitat tribunalului si inregistrarea aliantei politice Polul Popular Crestin Democrat, pentru a participa la alegerile partiale pentru Primaria Capitalei.
La 28 februarie, Partidul Crestin Democrat si Partidul Blocului National Democrat au solicitat aceluiasi tribunal inregistrarea aliantei politice Polul Popular Crestin Democrat.
"Potrivit dreptului de preemtiune asupra respectivelor denumiri, orice complet de judecata ar fi admis cererea PNTCD si URR, respingand cererea PCD si PBND", a spus Opris.
El a precizat ca Decizia civila nr. 17 din 12 mai 2005, data de Tribunalul Bucuresti Sectia a II-a Civila, presedinte fiind judecatoarea Ion Ionela a vazut "lucrurile altfel" si a respins cererea de interventie a PPCD fata de inregistrarea denumirii aliantei politice Polul Popular Crestin Democrat.
Concluzia sa este ca justitia romana este "exact asa cum o vad europenii", respectiv "subreda si frecvent injusta".
El a mentionat ca, la intrunirea la Bucuresti a Biroului Politic al PPE, in 2-3 iunie, PPCD va avea ocazia de a face referiri la "necazurile si mizeriile" la care este supus ca partid politic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.