Sefii tuturor institutiilor europene - cheie au dat, la miezul noptii de duminica spre luni, o declaratie comuna prin care isi afirma increderea in Europa unita. Indirect, ei critica politicienii locali pentru ca nu au explicat mai bine populatiei "c
Sefii tuturor institutiilor europene - cheie au dat, la miezul noptii de duminica spre luni, o declaratie comuna prin care isi afirma increderea in Europa unita. Indirect, ei critica politicienii locali pentru ca nu au explicat mai bine populatiei "constructia europeana, informeaza EurActiv.ro.
In Declaratia comuna a presedintelui Parlamentului European, Josep Borrell Fontelles, a presedintelui Consiliului European, Jean-Claude Juncker, si a presedintelui Comisiei Europene, JosÈ Manuel Barroso, de dupa anuntarea rezultatelor referendumului, se spune: "Populatia franceza a ales astazi, duminica, 29 mai, sa spuna nu ratificarii Tratatului Constitutional. Am luat act de acest lucru. Regretam aceasta alegere care vine din partea unui stat-membru care este de peste 50 de ani unul dintre motoarele esentiale de construire a viitorului nostru comun. Respectam in totalitate expresia votului democratic care a fost exprimat dupa o dezbatere intense. Trebuie sa ne intrebam asupra rolului pe care fiecare dintre noi - guverne nationale, institutii europene, partide politice, parteneri sociali, societate civila - pentru a contribui la o mai buna intelegere a acestui proiect care nu poate avea legitimitate proprie fara sa Isi asculte cetatenii". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.