Un nou termen al procesului in care fostul presedinte al Tribunalului Targu-Mures, Andreea Ciuca, este acuzata de luare de mita, sustragere de acte din diferite dosare si fals in inscrisuri oficiale, a avut loc ieri, la Inalta Curte de Casatie si Jus
Un nou termen al procesului in care fostul presedinte al Tribunalului Targu-Mures, Andreea Ciuca, este acuzata de luare de mita, sustragere de acte din diferite dosare si fals in inscrisuri oficiale, a avut loc ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sedinta de judecata a debutat cu vizionarea casetelor pe care era inregistrat presupusul flagrant pe baza caruia a fost arestata Ciuca. Din conversatia inregistrata cu martorul denuntator, Ioan Bandila, nu se intelegea nimic, ba mai mult, ultima parte a inregistrarii lipsea. Procurorul de serviciu si-a inceput pledoaria prin argumentarea clara a acuzatiilor aduse ex-magistratului, dar a terminat prin a o apara pe Andreea Ciuca. Apoi, aparatorii au solicitat instantei achitarea clientei lor, subliniind ca infractiunile de care aceasta este acuzata nu exista. Mai mult, acestia au sustinut ca pe tot parcursul urmaririi penale, drepturile Andreei Ciuca au fost incalcate in mod flagrant. Dupa ce ambii avocati ai Andreei Ciuca si-au incheiat pledoariile, fostul presedinte al Tribunalului Mures a explicat instantei ca declaratiile date procurorilor PNA au fost interpretate. Mai mult, Ciuca a precizat ca au fost duse adevarate parlamentari pentru ca ceva din declaratiile sale sa fie inregistrate, demonstrand si lacunele din rechizitoriul intocmit de Parchet. In final, Andreea Ciuca a declarat in fata instantei ca este vinovata doar de increderea prea mare acordata martorului denuntator, pe care timp de multi ani l-a considerat un prieten de familie. Instanta a ramas in pronuntare in acest caz, iar sentinta va fi anuntata pe data de 13 iunie a. c. (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.