Cotatia Rompetrol Rafinare a coborat, ieri, cu 13%, pana la 725 de lei, acoperind mai mult de un sfert din valoarea totala a transferurilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in contextul unei tendinte generale de scadere a pietei, informeaza Med
Cotatia Rompetrol Rafinare a coborat, ieri, cu 13%, pana la 725 de lei, acoperind mai mult de un sfert din valoarea totala a transferurilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in contextul unei tendinte generale de scadere a pietei, informeaza Mediafax. Transferurile realizate cu cele 41,8 milioane de titluri Rompetrol au totalizat 32 miliarde de lei, reprezentand 26,6% din rulajul total de la BVB, de 120,2 miliarde de lei. Indicele BET, calculat pe baza celor mai lichide titluri, a coborat cu 5,85%, iar scaderea indicelul BET-C, care reflecta trendul general al bursei, a fost de 4,77%. Actiunile companiei Rompetrol au revenit, ieri, la tranzactionare in cadrul bursei, deschiderea realizandu-se la 792 de lei, in scadere cu circa 5% fata de pretul de referinta de joi, de 834 de lei.
Cealalta mare companie petroliera listata pe BVB - Petrom - a inchis sedinta de ieri la 3320 de lei, in scadere cu 7,8%. Transferurile realizate cu acest emitent au totalizat 12,4 miliarde de lei, din care 6,9 miliarde au rezultat din doua tranzactii speciale, realizate la pretul de 3450 de lei pe titlu. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.