ZIUA a publicat in numarul de joi, 26 mai, articolul "Filiera BT vrea sa puna mana pe Politia de Frontiera Constanta". Fata de cele publicate, comisarul Octavian Adi Toba a trimis un drept la replica prin care a facut urmatoarele precizari: "in legat
ZIUA a publicat in numarul de joi, 26 mai, articolul "Filiera BT vrea sa puna mana pe Politia de Frontiera Constanta". Fata de cele publicate, comisarul Octavian Adi Toba a trimis un drept la replica prin care a facut urmatoarele precizari: "in legatura cu actiunile de contrabanda trebuie sa fac precizarea ca nu am fost niciodata sef de tura la punctul de trecere a frontierei Giurgiu. De asemenea, am cerut mutarea la Giurgiu printr-un raport personal din cauza unor probleme familiale. In perioada in care am activat la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, nu am avut atributiuni pe linia tranzitului de marfuri. Oricum, judecand dupa anvergura operatiunilor de contrabanda de care se vorbeste in articolul publicat joi 26 mai, trebuie sa adaug ca nu as fi putut sa organizez o astfel de actiune fara sprijinul vamesilor care efectuau serviciu pe aceeasi tura cu mine. Toate aceste suspiciuni asupra mea au aparut dupa un control al fostului sef al Vamilor, Nini Sapunaru, care a facut un control la punctele vamale din Sudul tarii, dupa care a afirmat ca mai multe tiruri cu tigari au intrat fraudulos in tara prin aceste puncte de trecere a frontierei. Dupa aceste afirmatii, am facut singur o cerere catre Parchetul Militar Constanta pentru a fi anchetat. Astfel a fost intocmit dosarul 30/P/2000. Am fost cercetat pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si fals. Procurorii au stabilit ca nu ma fac vinovat de infractiunile mai sus mentionate si am primit neinceperea urmaririi penale. Mi-a fost comunicata solutia pe data de 17 mai 2000. In final, mentionez ca in ultimii ani am primit numai calificative de Foarte Bine pentru modul in care mi-am desfasurat activitatea".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.