Retinerea liberalului Dinu Patriciu timp de doua zile in biroul procurorilor, pe motiv ca s-a imbogatit prin privatizarea frauduloasa a rafinariei Petromidia, a tinut cu sufletul la gura o tara intreaga. "ii da sau nu-i da mandat?" a fost intrebarea
Retinerea liberalului Dinu Patriciu timp de doua zile in biroul procurorilor, pe motiv ca s-a imbogatit prin privatizarea frauduloasa a rafinariei Petromidia, a tinut cu sufletul la gura o tara intreaga. "ii da sau nu-i da mandat?" a fost intrebarea serii de vineri in multe medii romanesti (dar nu numai, daca avem in vedere comunicatul sugestiv al Ambasadei SUA la Bucuresti). S-au pus si pariuri, ca pe vremea cand Gabriel Bivolaru era dus cu alai PSD la Parchet. Au primit satisfactie cei care n-au crezut ca procurorii lui Botos vor avea castig de cauza in fata judecatorilor Monicai Macovei. Patriciu a plecat acasa inlacrimat de umilinta, dar cu un castig de simpatie pe care ma mir ca procurorii nu l-au prevazut cand l-au supus unui interogatoriu-maraton, inutil si abuziv. inversunarea lor cred ca a fost depasita doar de interventiile politicienilor. Senatori si deputati PNL, PD si chiar PSD, oameni care clameaza separarea puterilor in stat, cu o justitie ferita de presiunile politice, s-au avantat sa-i urecheze pe procurori, indicand instantei solutia de cercetare in stare de libertate. Faptul ca judecatorul a ales exact aceasta masura nu e o consecinta, ci doar o decizie legala si fireasca pentru un om de afaceri de notorietatea lui Dinu Patriciu, care nu prezinta pericol social. insa, testul pe care acesti politicieni nu l-au trecut spune multe despre ceea ce ne-am dori sa insemne independenta magistratului in Romania. Presedintele Basescu n-a ratat nici acum clipa de glorie. El a refuzat sa comenteze episodul Patriciu, chiar daca unii liberali l-au nominalizat ca fiind artizanul acestui zanganit de catuse.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.