Apele s-au retras si se lucreaza la eliberarea spatiilor si intocmirea autorizatiilor de constructie. Firmele care au adoptat case vor avea de ales pentru reconstructia celor 21 de locuinte din 8 proiecte pe care ANL le-a trimis Consiliului Judetean
Apele s-au retras si se lucreaza la eliberarea spatiilor si intocmirea autorizatiilor de constructie. Firmele care au adoptat case vor avea de ales pentru reconstructia celor 21 de locuinte din 8 proiecte pe care ANL le-a trimis Consiliului Judetean Timis. Printre cei care se vor ocupa de locuinte se numara Primaria Alba-Iulia, CJ Constanta, Arhiepiscopia Ortodoxa - Timisoara.
VESTI BUNE. In satul Cruceni, unde in ultimele saptamani s-a putut ajunge numai cu barca, au putut sa intre, la sfarsitul saptamanii, primele tractoare, dinspre Foeni. Langa sat functioneaza deja si doua pompe SNIF (Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare) de mare capacitate, care au fost puse in functiune de ieri, dupa ce toata saptamana s-a lucrat la scoaterea instalatiilor de sub apa. Se lucreaza la montarea altor doua pompe, din totalul de sase care intra in dotarea statiei de pompare a apei de la Graniceri.
AJUTOR. Franta va trimite in Timis o statie de tratare a apei cu o capacitate de 10.000 de metri cubi, iar autoritatile locale sunt in tratative cu cele din Cehia pentru a aduce alte patru instalatii de tratare a apei la Cruceni, Uivar, Ionel si Otelec. Tot din strainatate va veni aparatura speciala pentru dezinsectie la sol, deoarece dezinsectia facuta cu avioanele nu pare sa-si faca efectul. Tantarii raman una dintre principalele probleme ale zonei.
Prefectura Timis a facut ieri un apel catre firmele care pot trimite sinistratilor lapte proaspat si fructe, alimente care lipsesc deocamdata.
Mai multe asociatii nonprofit pregatesc un program special, de 1 Iunie, pentru cei 250 de copii sinistrati. (Carmen Plesa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.