Premierul Calin Popescu Tariceanu respinge sistematic o eventuala remaniere guvernamentala, comparand aceasta actiune fie cu o caruta care urca dealul, fie cu o competitie cu cai. Daca vineri, premierul a spus ca "uneori nu trebuie sa schimbi caii in
Premierul Calin Popescu Tariceanu respinge sistematic o eventuala remaniere guvernamentala, comparand aceasta actiune fie cu o caruta care urca dealul, fie cu o competitie cu cai. Daca vineri, premierul a spus ca "uneori nu trebuie sa schimbi caii in mijlocul competitiei, vineri Tariceanu a mentionat ca "nu se schimba caii la caruta care urca dealul". Primul ministru a mai spus ca toate energiile vor trebui canalizate pe indeplinirea masurilor convenite cu Comisia Europeana si ca orice alte actiuni in alta directie sunt in afara "temei esentiale", informeaza Mediafax. Intrebat de o eventuala remaniere guvernamentala, Tariceanu a spus ca principalul obiectiv al sau este integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. "Noi urcam un deal greu care este cel al integrarii europene. Vreau sa va spun foarte clar ca dincolo de orice alte considerente, eu cred ca Romania nu are voie sa rateze integrarea la 1 ianuarie 2007", a spus Tariceanu. El a apreciat ca "de data aceasta nu va mai merge ca sa obtinem o nota de trecere pe baza unor consideratii si aprecieri de ordin politic pentru ca un gest de acesta se face o singura data. In opinia sa, orice alta actiune in aceasta perioada "nu inseamna decat consumarea energiilor pe alte teme care nu reprezinta tema esentiala".
El a adaugat ca teme precum remanierea "sunt teme pe care nu le consider esentiale acum". In alta ordine de idei, ministrul Integrarii Europene, Ene Dinga - al carui nume s-a vehiculat in contextul unei posibile remaniere - a sustinut ca nu se simte vizat de astfel de actiune. El a declarat, vineri seara, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca nu sunt decat "simple zvonuri" legate de o eventuala inlocuire a sa din functie. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.