Astfel, agentii economici sau ONG-urile vor plati chirii cuprinse intre 1,2 si 12 euro pe metrul patrat, in functie de zona in care se afla spatiile. Reprezentantii societatii civile si-au aratat ingrijorarea fata de situatia celor peste 220 de ONG-
Astfel, agentii economici sau ONG-urile vor plati chirii cuprinse intre 1,2 si 12 euro pe metrul patrat, in functie de zona in care se afla spatiile.
Reprezentantii societatii civile si-au aratat ingrijorarea fata de situatia celor peste 220 de ONG-uri sau asociatii non profit din municipiul Arad, in conditiile in care Consiliul Local Municipal (CLM) a pierdut controlul asupra firmei Recons, care administreaza spatiile comerciale ale primariei. Una dintre firmele care au cumparat actiuni la societate, 13%, este SC Proiect SA, unde vicepremierul Gheorghe Seculici detine 48 % din actiuni.
SURPRINDERE. Directorul Recons, Aurel Damian, a declarat pentru Mediafax ca a fost surprins de noile tarife, decise de CLM.
""Noi am propus majorarea acestor chirii pentru ca ele au ramas neschimbate din 1999, insa noile tarife erau usor crescute. CLM a decis sa aplice taxe aproape egale cu cele de pe piata libera, insa pentru spatii care au fost amenajate pe banii chiriasilor"", a spus Damian.
De cealalta parte, presedintele Centrului Cultural Banat - JA din Arad, care reprezinta comunitatea germana din judet, Pompilia Szellner, spune ca noile facturi emise de Recons ar speria chiar si o firma cu profit consistent. ""E posibil sa ne desfasuram activitatea in strada si vom incepe cu proteste fata de aceste taxe exorbitante. Chiria pe luna mai a crescut de la 20 de dolari la 275 de euro, ceea ce este cu mult peste puterile unor fundatii non profit"", a declarat Pompilia Szellner. (Lucian Florea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.