Premierul Calin Popescu-Tariceanu apreciaza ca un NU din partea francezilor la referendumul privind Constitutia UE nu ar avea consecinte grave, din punct de vedere juridic, asupra integrarii Romaniei in UE, insa ar creea institutiilor romane dificult
Premierul Calin Popescu-Tariceanu apreciaza ca un NU din partea francezilor la referendumul privind Constitutia UE nu ar avea consecinte grave, din punct de vedere juridic, asupra integrarii Romaniei in UE, insa ar creea institutiilor romane dificultati in realizarea obligatiilor asumate, transmite corespondentul Rompres. In acest sens, Tariceanu a precizat ca, pe plan politic, atat Franta cat si Germania se confrunta cu niste probleme interne. "Climatul s-a deteriorat din cauza ca cele doua tari se confrunta cu dificultati interne, lipsa unei cresteri economice, un somaj ridicat, lucru care sigur ca influenteaza pe o astfel de tema. Ca atare, Romania are de suportat niste consecinte la nivelul perceptiei politice in aceste state. Desigur, Comisia Europeana, care nu poate fi scoasa de sub factorul politic total, nu va putea sa faca cadouri Romanei in cazul in care aceste angajamente nu sunt indeplinite in totalitate. Prin urmare, un raspuns "Nu" la referendumul din Franta creeaza obligatii in plus Romaniei de a efectua destul de riguros obligatiile pe care noi ni le-am asumat", a declarat seful Executivului. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.