Fluieraturi, petarde, imbranceli. De un astfel de tratament au avut parte homosexualii, travestitii si lesbienele, la prima lor parada, organizata sambata, la Bucuresti. Spectatorii, de zece ori mai numerosi decat participantii, care au fost in jur d
Fluieraturi, petarde, imbranceli. De un astfel de tratament au avut parte homosexualii, travestitii si lesbienele, la prima lor parada, organizata sambata, la Bucuresti. Spectatorii, de zece ori mai numerosi decat participantii, care au fost in jur de 300, au demonstrat ca nu sunt pregatiti sa-i accepte, sa-i trateze cu intelegere sau macar cu indiferenta pe reprezentantii minoritatilor sexuale. E drept ca aparitia acestora a fost una extrem de socanta, fetele neezitand sa se sarute intre ele, in timp ce baietii se tineau de brat, fara retineri. Travestitii au fost insa "sarea si piperul" manifestarii, oameni de toate varstele uitandu-se la ei minute in sir, nevenindu-le sa creada ca acestia nu joaca nici un rol, ci doar isi arata fara rezerve orientarea.
Spectacolul a inceput la ora 18.00, la fantanile din Piata Unirii, cand au aparut travestitii. Fardati, "decorati" cu margele, cercei si peruci, cu fustite care lasau sa se vada picioarele epilate, purtand pantofi cu tocuri, barbatii deveniti femei s-au aratat dezinhibati. "Tanara" Catanga a venit chiar din Constanta la acest spectacol. imbracat in rochie neagra, mulata, cu ciorapi maro, peruca si margele albe, se simte, la 25 de ani, foarte mandru de ce face. Colega ei, Dana, a venit de la Brasov si are numai cuvinte de lauda la adresa oamenilor de acolo, care sunt foarte deschisi, "nu ca in Bucuresti". Vasi si Sebi, doi tineri din Teleorman, au mers tinandu-se de mana, schimband priviri languroase: "Nici nu stiti ce fericiti suntem pentru ca putem sa ne afisam". Fericirea lor a fost insa scurta, pentru ca la doar cateva minute dupa ce coloana s-a pus in miscare, inspre Parcul Tineretului, s-au auzit primele huiduieli. De pe marginea bulevardului, tinerii de la Noua Dreapta, organizatie legionara, i-au intaratat pe manifestanti, jignindu-i. Cativa tineri au iesit din rand si au vrut sa se ia la bataie cu ei, dar fortele de ordine au intervenit agresiv, dispersandu-i si rupandu-le pancartele agitatorilor.
Tot pe bulevardul Dimitrie Cantemir, un trecator a aruncat cu o piatra in multime, iar altul cu o petarda. Identificat de politisti, tanarul C. Nicolae, de 28 de ani, a fost amendat cu 10 milioane lei.
Coloana a fost intampinata constant cu rasete si huiduieli. Printre manifestanti am gasit-o si pe Printesa Briana Caragea, care a stat la brat cu un homosexual. "Oamenii acestia chiar au curaj ca ies in strada. E stupida atitudinea trecatorilor".
Florin Buhuceanu, liderul organizatiei ACCEPT, organizatorul actiunii, s-a aratat dezamagit de prima Parada Gay Fest 2005. "Am dorit ca prin acest mars sa aratam celor din jurul nostru ca existam. imi pare rau ca unii trecatori s-au comportat agresiv".



Cici pleaca in Olanda sa-si schimbe sexul

Nici celebra de acum Cici, veterana travestitilor, nu a fost multumit(a) de comportamentul spectatorilor. La 30 ani, Cici se pregateste sa-si faca o familie si sa infieze un copil. "Voi pleca in Olanda ca sa fac schimbare de sex. Am un prieten pe care-l iubesc foarte tare si vreau sa fiu impreuna cu el toata viata. Din pacate, aici, in Romania, chiar daca s-a abrogat articolul 200, reactia politistilor este aceeasi. Va dau si exemplu, la Sectiile 17 si 3 sunt cei mai afurisiti. Daca ies cu prietenul meu pe strada, imbracata cu fustita, decolteu, ciorapi fini, sandale cu tocuri, ma opresc si ma duc la politie, cica l-am acostat pe strada".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.