Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, sambata, la Craiova, ca un "Nu" la referendumul de duminica din Franta asupra Tratatului Constitutional va deschide Cutia Pandorei si toate intrebarile din Europa legate de extindere, transmite coresponden
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, sambata, la Craiova, ca un "Nu" la referendumul de duminica din Franta asupra Tratatului Constitutional va deschide Cutia Pandorei si toate intrebarile din Europa legate de extindere, transmite corespondentul Rompres. "Incep sa apara din toate colturile Europei, in special din Germania, mai multe semne de intrebare vizavi de extindere. Doamne fereste de un vot negativ in Franta, pentru ca asta va redeschide cutia pandorei si toate intrebarile din Europa legate de extindere, de bani, de costuri, de cat de pregatita este Romania si Bulgaria vor reaparea in mod automat. Fac apel la actuala guvernare sa pregateasca extrem de atent momentul Raportului Comisiei Europene din noiembrie. Orice sincopa sau pas gresit va fi folosit si nu va exista nici un fel de dispensa politica pentru Romania si Bulgaria intr-o eventuala activare de clauza de salvgardare sau chiar semnalarea unei neimpliniri serioase. Asta va da munitie celor care sunt foarte sceptici vizavi de directia in care merge Europa, dificultati in procesul de ratificare in parlamentele nationale, inclusiv in Bundestagul german care probabil, dupa septembrie, va avea o alta culoare politica si ne putem trezi cu intarzieri extrem de neplacute. Un an de intarziere in integrarea in Europa costa Romania aproape 2 miliarde de euro si va permite rediscutarea pachetului financiar pentru Romania si Bulgaria", a spus presedintele PSD. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.