Primul mars al minoritatilor sexuale din Romania s-a transformat, sambata dupa-amiaza, intr-un spectacol pe care sute de bucuresteni au venit sa-l vada ''din curiozitate''. Homosexualii au fost huiduiti si chiar injurati de majoritatea spectatorilor.
Primul mars al minoritatilor sexuale din Romania s-a transformat, sambata dupa-amiaza, intr-un spectacol pe care sute de bucuresteni au venit sa-l vada ''din curiozitate''. Homosexualii au fost huiduiti si chiar injurati de majoritatea spectatorilor. Putini bucuresteni au spus ca inteleg minoritatile sexuale si ca fiecare este liber sa iubeasca pe cine vrea atat timp cat nu-i ''afecteaza'' pe altii.
Deranjati de reactiile si cuvintele ''spectatorilor'', printre care s-au aflat si copii impreuna cu parinti sau bunici, homosexualii au reactionat adresand celor de pe margine cuvinte nu tocmai ''ortodoxe''. Nu au lipsit si incidentele. Aceasta in conditiile in care Florin Buhuceanu, directorul executiv al Organizatiei ''Accept'', a declarat, inainte de inceperea paradei, ca ''Bucurestenii vor actiona ca la un spectacol, nu vor reactiona violent''. Aproape o suta de homosexuali s-au intalnit la fantanile din Piata Unirii in jurul orei 18.00, in timp ce jandarmii incercau sa-i tina mai departe de acest grup pe bucurestenii curiosi. Multi dintre participantii la parada ''GayFest 2005'' au iesit in relief prin machiajul si imbracamintea stridente. Fuste mini, bluzite rosii si mov, sandale sau cizme cu tocuri, margele si cercei. S-au lasat fotografiati, insa au evitat sa se sarute ori sa se mangaie in public. Cel mult s-au tinut de mana sau de brat. Cativa au purtat masti si pene pe cap. In momentul in care au pornit din Piata Unirii inspre Parcul Tineretului au fost huiduiti de spectatori. Homosexualii, in replica, au scos strigate ca la carnaval. Ei au avut pancarte pe care se putea citi: ''Nu discriminarii!'' si ''Iubesc pe cine vreau!''. Pe traseu, jandarmii veniti in numar foarte mare i-au imbrancit de cate ori au avut ocazia atat pe homosexuali, cat si pe bucurestenii curiosi. Tot timpul, acestia au strigat la ''spectatori'': ''Nu stationati pe trotuar! Circulati!''. Din public si de la balcoanele blocurilor situate pe B-dul Cantemir s-au putut auzi numai injuraturi si expresii de genul: ''Nu vrem sa devenim un popor de homosexuali!'' si ''Parintilor trebuie sa le fie rusine cu voi!''. La jumatatea traseului, homosexualii au fost ''atacati'' de un grup de legionari din ''Noua Dreapta''. Unul dintre ei avea o icoana in mana, iar ceilalti tineau pancarte cu ''Nu homosexualitatii''. Jandarmii au intervenit si chiar au bagat in duba patru protestatari. Liderul ''Noua Dreapta'', Tudor Ionescu a fost amendat cu 30 de milioane de lei pentru ''initierea unei manifestatii neautorizate''. Homosexualii au adresat vorbe urate legionarilor, in timp ce acestia cantau ''Hristos a inviat!''. Unul dintre protestatari a lovit cu o piatra un homosexual in picior, iar o faclie aprinsa a fost aruncata inspre grupul minoritatilor sexuale. Tanarul Nicolae C. (28 de ani), care a aruncat faclia, urmeaza sa fie cercetat de politie pentru infractiuni la Legea 60 privind desfasurarea adunarilor publice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.