In cadrul participarii militarilor romani la misiunile NATO au murit in Afganistan trei subofiteri. Sergentul-major Iosif Silviu Fogorasi, in varsta de 33 de ani, si plutonierul major Teodor Mihail Samuila, de 35 de ani, au facut parte din coloana de
In cadrul participarii militarilor romani la misiunile NATO au murit in Afganistan trei subofiteri. Sergentul-major Iosif Silviu Fogorasi, in varsta de 33 de ani, si plutonierul major Teodor Mihail Samuila, de 35 de ani, au facut parte din coloana de transportoare blindate apartinand Batalionului 151 Infanterie din Afganistan asupra careia a fost deschis foc in rafale pe 12 noiembrie 2003. Batalionul se intorcea dintr-o misiune, unul dintre cei doi militari, Silviu Fogorasi, murind pe loc, iar celalalt la spital, doua zile mai tarziu.
Pe 25 aprilie 2005 sergentul Narcis Sonei a murit, iar sergentii Gabriel Hanganu si Adrian Dogaru au fost raniti in urma exploziei unei mine capcana peste care a trecut un transportor amfibiu blindat (TAB) de cercetare aflat in misiune, in apropiere de Kandahar. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.