Cele mai frecvente afectiuni ale gingiilor, sangerarea si inflamatia, apar atunci cand pe suprafata dintilor se depune o pelicula de resturi alimentare si bacterii, care, treptat, prin acumulare, formeaza depozitele dure de tartru. Gingiile inflam

Cele mai frecvente afectiuni ale gingiilor, sangerarea si inflamatia, apar atunci cand pe suprafata dintilor se depune o pelicula de resturi alimentare si bacterii, care, treptat, prin acumulare, formeaza depozitele dure de tartru. Gingiile inflamate se retrag si in timp se poate ajunge la afectiuni ale tuturor tesuturilor care
fixeaza dintii in maxilare, insotite chiar de pierderea dintilor. Preventia afectiunilor gingivale se face cu o igiena a gurii atenta, care include periaj dentar zilnic si utilizarea atei dentare, care indeparteaza tartrul. Mancati multe fructe, precum si alimente bogate in calciu si alte minerale, reduceti consumul de carbohidrati rafinati (alimente ce contin zahar si faina alba), mergeti la dentist pentru control si detartraj la 6 luni. Afectiunile gingiei, un dinte care doare necesita intotdeauna tratamentul unui stomatolog, dar in asteptarea acestuia sau pentru a reduce riscul unor viitoare probleme dentare, puteti apela la ajutorul homeopatiei. Homeopatii cred ca o substanta luata in doze mari poate produce simptomele unei boli, iar aceeasi substanta administrata in doze infinitezimale are capacitatea de a vindeca aceleasi simptome (principiul similitudinii). Remediile homeopate sunt preparate utilizand drept sursa substante variate (minerale, plante, veninuri etc.), sunt administrate in cantitati infinitezimale (dilutii), sunt blande si lipsite de riscurile medicamentelor alopate. Remediile se administreaza inaintea mesei si nu se consuma menta pe toata durata tratamentului homeopat. Denumirea remediilor este specificata in limba latina (arsenicum album - arsenic; aurum metalicum - aur; argetum metalicum - argint; mercurius solubilis - mercur etc.).
Numai in cunostinta de cauza
Homeopatia reprezinta o varianta terapeutica de luat in considerare cu toata increderea, dar numai in cunostinta de cauza si bine informata asupra limitelor acesteia. O mare varietate de remedii homeopate pot fi folosite pentru a alina simptomele, reamintim o parte dintre ele
tinand cont de simptomele specifice pacientului.
Pentru gingii inflamate, umflate, dureroase, care sangereaza, au tendinta de a supura si care prezinta o agravare a simptomelor pe parcursul noptii, administram mercurius solubilis.
Pentru gingii care sangereaza usor, care ard, simptome ce se amelioreaza in urma consumului de bauturi calde, insotite de respiratie urat mirositoare si de hipersalivatie, putem administra kreosotum (substanta minerala).
Calcarea carbonica - pentru gingii extrem de inflamate si dureroase, nevralgii dentare; dar si in perioada dentitiei primare daca apar dificultati de eruptie dentara, ajuta la buna desfasurare a eruptiei dentare secundare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.