Pactul Hitler Stalin a fost condamnat si de fostul cancelar al Germaniei, Helmuth Kohl, care l-a caracterizat ca fiind o "desconsiderare rusinoasa a independentei si integritatii teritoriale a Poloniei, statelor baltice si Romaniei". Asociatia Civic
Pactul Hitler Stalin a fost condamnat si de fostul cancelar al Germaniei, Helmuth Kohl, care l-a caracterizat ca fiind o "desconsiderare rusinoasa a independentei si integritatii teritoriale a Poloniei, statelor baltice si Romaniei". Asociatia Civic Media a lansat prin ZIUA o petitie de condamnare a Pactului Stalin-Hitler, pe care o va inainta Presedintelui si Parlamentului Romaniei in vederea adoptarii unei pozitii oficiale a tarii noastre fata de ororile ocupatiei sovietice incepand cu 1939. Semnati la AntiHitlerSTalin@ziua.ro si la http://www. petitiononline.com/ CivicAct/petition.html. (D.E.)
"Intelegerile de atunci au insemnat o desconsiderare rusinoasa a independentei si integritatii teritoriale a Poloniei, a statelor baltice, Finlandei si Romaniei," declara fostul cancelar federal al Germaniei, Helmuth Kohl, la 1 septembrie 1989, cu privire la protocolul secret germano-sovietic, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Germaniei la Bucuresti. "Acest atac asupra dreptului international si, nu in cele din urma, asupra dreptului individual la autodeterminare, nu poate fi nicicum justificat. Condamn fara nici o rezerva acest atac, precum si actele de violenta care au urmat," preciza inaltul oficial german. "Guvernul Federal a exprimat de nenumarate ori faptul ca intelegerile din 1939 nu sunt valabile din punct de vedere juridic pentru Republica Federala Germania. Aceasta inseamna deopotriva ca noi nu deducem din pactul in sine si din intelegerile sale suplimentare nici o justificare pentru incalcarile ulterioare ale dreptului international comise de Reichul German si Uniunea Sovietica. Pactul dintre Hitler si Stalin a fost produsul unei colaborari cinice intre doua dictaturi," conchidea fostul cancelar federal al Germaniei in 1989, Helmut Kohl.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.