Dinu Patriciu a facut, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, unele precizari in legatura cu retinerea sa de catre Parchetul General.
Insotit de directorul executiv adjunct Philip Stephenson, Dinu Patriciu a fost extrem de scurt. Magnatul
Dinu Patriciu a facut, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, unele precizari in legatura cu retinerea sa de catre Parchetul General.
Insotit de directorul executiv adjunct Philip Stephenson, Dinu Patriciu a fost extrem de scurt. Magnatul de la Rompetrol a marsat pe ideea ca retinerea sa a fost ilegala, facand parte dintr-un razboi neterminat dintre el si fosta adimnistratie: "... eu nu am fost interogat; am dat o declaratie scrisa si in timpul acesteia a venit ordonanta de retinere. In aceasta consta abuzul, procurorul nu mi-a citit declaratia. Avem probe ca suntem nevinovati".
El a incriminat interventia anumitor grupuri politice "interesate sa vicieze relatia grupului aflat la guvernare", anuntand ca "va cere un arbitraj international impotriva administratiei nereformate", pentru "prejudiciile de imagine si scaderea pretului actiunilor Rompetrol cu 25 la suta".
"Daca cititi memorandumul domnului Talpes, veti vedea ca oferta Akmaya este considerata buna, iar cea a Rompetrol mai putin buna". In replica la solicitarea lui Patriciu facuta procurorilor de a-i audia pe Ioan Talpes si Ion Iliescu, fostul consilier al acestuia din urma a precizat ca nu are nimic de ascuns si ca, daca i se va cere, se va prezenta la audieri. "Nu am facut nimic altceva decat sa alcatuiesc un memorandum de informare care a fost transmis la patru ministere", a explicat Talpes.
"Cererea domniei sale de audiere este a unui om trecut printr-o experienta dura zilele acestea. Nu vad despre ce ar fi vorba in ce ma priveste pe mine si pe domnul Iliescu, dar, daca se considera ca este necesara aceasta audiere, desigur ca ma voi prezenta", a afirmat fostul consilier al lui Ion Iliescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.