Zaher Iskandarani si-a sustinut, ieri, nevinovatia, in fata instantei Curtii de Apel Bucuresti, care judeca contestatia acestuia si a altor trei inculpati impotriva mandatelor de arestare emise pe numele lor. lskandarani s-a aparat spunand ca din anu
Zaher Iskandarani si-a sustinut, ieri, nevinovatia, in fata instantei Curtii de Apel Bucuresti, care judeca contestatia acestuia si a altor trei inculpati impotriva mandatelor de arestare emise pe numele lor. lskandarani s-a aparat spunand ca din anul 2000 nu mai este angajat al fabricii de tigari unde s-au facut perchezitiile in urma carora a fost retinut si ca in prezent fabrica apartine unor investitori straini pe care nu-i cunoaste. El a fost adus la Curtea de Apel Bucuresti impreuna cu alte trei persoane - Eugen Iovescu, Jamil Fadi si Ghannoum Obayda - arestate in aceeasi cauza in urma cu o saptamana, de Tribunalul Bucuresti. Iskandarani a mai spus, in fata instantei, ca nu are relatii deosebite de prietenie cu nici unul din cei trei si ca in ziua in care au fost luati de la Lugoj, pentru a fi adusi la Parchetul instantei supreme, erau impreuna doar pentru a lua masa si nu pentru a fugi din tara. Zaher Iskandarani a intrebat, retoric, cum ar fi putut sa plece din tara doar cu cinci mii de euro pe care ii avea la el. "De obicei, nu ies din casa fara sase mii de euro. Deci, nu as fi putut sa plec din tara cu o suma mai mica. Cinci mii de euro este o suma relativa, de la om la om", a mai spus Zaher. Presedintele completului de judecata a tinut sa atraga atentia procurorului de sedinta cu privire la mai multe probleme existente in dosar, punandu-i punctual intrebari cu privire la orice referire la adresa celor patru. In timpul pledoariei procurorului pentru mentinerea arestarii celor patru, presedintele a tinut sa-i atraga atentia acestuia ca unele din acte nu sunt stampilate sau ca altele nu sunt datate. El a mai reprosat procurorului ca transcrierea notelor telefonice nu este integrala si ca procese-verbale existente la dosar nu ar fi datate corespunzator.
Copii xerox
Procurorul de sedinta a incercat sa faca referiri la rezultatul perchezitiilor efectuate de catre anchetatori in timpul descinderilor de la Timisoara, moment in care judecatorul a intrebat daca probele au fost consemnate, daca perchezitiile s-au efectuat in prezenta inculpatilor, cerand foarte multe amanunte, ceea ce l-a pus in dificultate pe reprezentantul Ministerului Public. Mai mult, acesta i-a cerut procurorului sa-i indice, de fiecare data, fila si volumul in care se aflau actele la care se facea referire. O alta intrebare a presedintelui completului de judecata la care reprezentantul Parchetului nu a putut da un raspuns cert, a fost cea referitoare la certitudinea cu privire la faptul ca cei patru s-ar fi sustras urmaririi penale, motiv pentru care era nevoie de mandat de aducere pe numele acestora la Bucuresti, desi nu fusesera niciodata citati. Procurorul a spus ca acest mandat a fost emis pentru ca exista un risc al sustragerii de la ancheta si ca, potrivit legii penale, acest act este legal. O alta problema ridicata in sala de judecata a fost cea a probelor aduse de Parchet in sustinerea acuzatiei ca Zaher Iskandarani avea o legatura directa cu fabrica de tigari. Procurorul a spus ca acest lucru este cunoscut si din declaratiile martorilor, potrivit carora Iskandarani "conduce din umbra" aceasta fabrica. De fapt, problema invocata a fost temeiul legal si acuzatia concreta in baza carora cei patru au fost arestati. Judecatorul a cerut lamuriri cu privire la aceste aspecte, iar avocatul lui Iskandarani a confirmat ca actele din dosar nu contin referiri la infractiunea de contrafacere. Procurorul a invocat perchezitiile in urma carora s-au descoperit folii de aluminiu, matrite si tigari arse, ceea ce ar fi indus ideea ca era vorba despre o contrafacere. Instanta Curtii de Apel Bucuresti va decide, luni, daca Zaher Iskandarani va ramane in arest. Judecarea contestatiei celor patru ar fi trebuit sa aiba loc joi, dar a fost amanata, in principal, pentru ca actele depuse la dosar nu erau originale, ci doar copii xerox.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.