Actiunile Rompetrol Rafinare au fost suspendate ieri de la tranzactionare ca urmare a retinerii presedintelui companiei, Dinu Patriciu, in noaptea de joi spre vineri, sub acuzatiile de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune. Potrivit unui c
Actiunile Rompetrol Rafinare au fost suspendate ieri de la tranzactionare ca urmare a retinerii presedintelui companiei, Dinu Patriciu, in noaptea de joi spre vineri, sub acuzatiile de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune. Potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), suspendarea de la tranzactionare s-a realizat in baza articolului 25 din regulamentul nr. 4 al BVB privind tranzactiile bursiere, care prevede ca, in cazuri de forta majora, care ar putea periclita desfasurarea in conditii normale a tranzactionarii si a procesului de compensare-decontare si inregistrare, directorul general al Bursei poate decide suspendarea unui emitent. Potrivit brokerilor, citati de Mediafax, retinerea unor membri ai conducerii unei companii listate la bursa reprezinta un caz major, "o situatie de exceptie". "Cand apare o situatie de acest gen societatea este suspendata de la tranzactionare, iar reluarea tranzactionarii se realizeaza dupa ce se clarifica problema", au adaugat sursele citate. Pretul actiunilor Rompetrol Rafinare - Petromidia a inregistrat o cadere semnificativa, de 6,09%, in sedinta de tranzactionare de joi, sub influenta audierii la Parchet a lui Patriciu. (A.M.V.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.