Mohammed Munaf, americanul de origine irakiana care i-a insotit pe cei trei jurnalisti romani in Irak, este in prezent "detinut pe motive de securitate", in custodia Fortei Multinationale din Irak, a confirmat Centrul de Presa al Coalitiei Multinatio
Mohammed Munaf, americanul de origine irakiana care i-a insotit pe cei trei jurnalisti romani in Irak, este in prezent "detinut pe motive de securitate", in custodia Fortei Multinationale din Irak, a confirmat Centrul de Presa al Coalitiei Multinationale din Irak, citat de Mediafax. "Mohammed Munaf este retinut ca detinut pe motive de securitate, in baza prevederilor Rezolutiei 1546 a Consiliului Natiunilor Unite, ca o amenintare la adresa securitatii Irakului", a declarat, ieri, un reprezentant al Centrului de presa al Coalitiei. Munaf "este in prezent interogat, iar statutul sau va fi determinat la incheierea anchetarii sale", a precizat ofiterul de american din cadrul Centrului de presa de la Bagdad. Rezolutia 1546, adoptata anul trecut, stabileste rolul mandatului Fortei Multinationale sub comanda Statelor Unite in Irak. Potrivit acestei rezolutii, Forta multinationala este autorizata sa "intreprinda toate masurile necesare pentru a contribui la mentinerea securitatii si stabilitatii in Irak. "Rezolutia confera Fortei multinationale dreptul de a retine in detentie persoane, pe baza unor "motive de securitate serioase".
Curtea de Apel Bucuresti a emis, vineri noapte, mandate de arestare preventiva pe numele omului de afaceri Omar Hayssam si al lui Mohammad Munaf, in dosarul referitor la rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.