Masura abuziva de retinere de catre Parchetul General a presedintelui Grupului Rompetrol, dl. Dinu Patriciu, in cursul noptii trecute nu este fundamentata si este total nejustificata. Rompetrol si conducerea acestei companii a dat mereu dovada de cor
Masura abuziva de retinere de catre Parchetul General a presedintelui Grupului Rompetrol, dl. Dinu Patriciu, in cursul noptii trecute nu este fundamentata si este total nejustificata. Rompetrol si conducerea acestei companii a dat mereu dovada de corectitudine si transparenta in toate deciziile, acestea fiind principii definitorii pentru Rompetrol.
Rompetrol isi continua activitatea in mod normal si va fi, ca si pana acum, o organizatie puternica si capabila sa mearga inainte. In pofida prejudiciului de imagine si economic pe care aceasta situatie tranzitorie ni-l aduce, vom depasi cu succes acest moment. Totusi, ne exprimam ingrijorarea fata de modul in care reprezentantii statului nu au respectat legile si procedurile in vigoare si au decis sa implementeze asemenea masuri arbitrare si nefondate.
Pentru a asigura continuitatea activitatii companiei, in aceasta perioada conducerea va fi asigurata de trei comitete de administrare conduse de dl. Phil Stephenson, Director General Adjunct al Grupului Rompetrol. El va fi sprijinit de aceeasi conducere executiva de pana acum. Rolul fiecaruia dintre noi la Rompetrol ramane acelasi: de a ne continua firesc activitatile de zi cu zi, cu aceeasi implicare si dedicatie de care am dat dovada si pana acum.
"Suntem mai hotarati ca oricand sa demonstram ca suntem pregatiti nu numai sa depasim aceasta perioada dificila, dar ca Grupul Rompetrol isi urmeaza calea de crestere locala si regionala, ca ramane un model managerial de succes, si o afacere viabila si prospera. Noi suntem o echipa unita si speram ca prin respectul reciproc, bonitatea si profesionalismul de care am dat mereu dovada, sa ne mentinem sprijinul publicului chiar si in aceasta situatie extrema", a spus Phil Stephenson.
Consideram ca Rompetrol si managementul companiei au fost tratati in mod incorect, fara aplicarea legilor in vigoare, si intentionam sa ii expunem pe cei care stau in spatele acestor demersuri. Ne vom apara cu putere drepturile pentru a ne asigura ca legislatia este aplicata corect si nu in mod abuziv. Rompetrol ia in calcul actionarea in instanta, atat in Romania cat si pe plan international, a persoanelor si institutiilor care de mai bine de doi ani de zile hartuiesc compania si managementul acesteia. In acest fel ne asteptam ca prevederile legale si procedurale in instrumentarea acestui caz sa fie finalmente aplicate in mod echidistant.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.