Procurorii de la Parchetul instantei supreme cerceteaza, in dosarul in care a fost retinut Dinu Patriciu, mai multe persoane, printre care doi cetateni straini, respectiv directorul general adjunct al Rompetrol si un fost director executiv al grupulu
Procurorii de la Parchetul instantei supreme cerceteaza, in dosarul in care a fost retinut Dinu Patriciu, mai multe persoane, printre care doi cetateni straini, respectiv directorul general adjunct al Rompetrol si un fost director executiv al grupului, informeaza surse judiciare. Printre cei cercetati se afla Sorin Marin - fost actionar la Rompetrol, Alexandru Bucsa - vicepresedinte pe probleme financiare al grupului, Phil Stephenson - director general adjunct, precum si John Works - fost director executiv al grupului Rompetrol.
Dinu Patriciu si Sorin Marin sunt acuzati de inselaciune, iar celelalte persoane mentionate pentru complicitate la aceeasi infractiune.
Phil Stephenson, absolvent al universitatii americane Harvard, este vicepresedinte al Rompetrol Grup BV Olanda si este responsabil cu tranzactiile internationale, parteneriatele strategice din industria energetica internationala si relatiile cu investitorii. Inainte de a se muta la birourile din Bucuresti ale grupului Rompetrol, Stephenson a fost membru al Comitetului Director al grupului din Olanda. Anterior, Stephenson a condus International Equity Partners, o firma privata cu sediul la Washington, specializata in investitiile in pietele in dezvoltare. In perioada 1991-1993, el a ocupat, timp de doi ani (1991-1993), o functie de raspundere la Trezoreria SUA, fiind numit de presedintele George Bush.
Dinu Patriciu si Phil Stephenson sunt actionari ai Rompetrol Holding SA Elvetia (Patriciu cu 80%, Stephenson cu 20%), firma care detine Rompetrol Group NV Olanda. Aceasta detine participatii la mai multe societati, printre care Rompetrol Rafinare - Petromidia (51,7%).
John Works este cetatean american si, pana acum mai bine doi ani, a fost director executiv la Rompetrol Grup.
Sorin Marin, fost actionar la Rompetrol, este presedintele fundatiei "Anonimul", care detine actiuni la grupul de presa "Academia Catavencu" (care include, printre altele, saptamanalul "Academia Catavencu" si ziarul "Cotidianul", precum si postul de radio Guerilla). Fundatia "Anonimul" mai detine clubul "Prometheus", unde au avut loc, in ultima vreme, mai multe dezbateri pe teme politice, la ultima dintre acestea fiind prezent chiar presedintele Traian Basescu. Fundatia lui Sorin Marin a construit in Delta Dunarii, la Sfantul Gheorghe, un sat de vacanta, cu spatii de cazare, sali de cinematograf si facilitati pentru Festivalul International de Film "Anonimul", care va avea, anul acesta, editia a doua.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.