Ziarista de la ZIUA, Monica Bica, este marea castigatoare a celei mai aprige intreceri desfasurata intre reprezentantii presei vreme de cinci saptamani si care a purtat numele de Cupa Presei la Slabit. In acest concurs organizat de revista TABU s-au
Ziarista de la ZIUA, Monica Bica, este marea castigatoare a celei mai aprige intreceri desfasurata intre reprezentantii presei vreme de cinci saptamani si care a purtat numele de Cupa Presei la Slabit. In acest concurs organizat de revista TABU s-au inscris in total 107 ziaristi, dar la cantarirea finala s-au mai prezentat doar 56 dintre concurenti. ZIUA a participat cu patru reprezentante ale sexului frumos (cinci intr-o prima faza, dar una dintre ziariste a plecat intre timp la o alta publicatie), care erau decise sa faca tot posibilul ca pe perioada concursului (18 aprilie-25 mai) sa piarda cat mai multe kilograme si procente din stratul adipos. Dupa cum ne-au declarat, scopul concurentelor noastre a fost in primul rand sa dea jos cateva kilograme, sa se distreze si sa faca un pic de sport la o sala ultradotata, World Class Fitness Academy, unde au avut acces gratuit la toate programele. Ceea ce la inceput parea doar o gluma s-a transformat in scurt timp intr-o treaba extrem de serioasa, intalnirea cu renumitul instructor de aerobic Michael Anderson Tonkins, "dusmanul declarat al sedentarismului", si cea cu nutritionistul Marius Preda, reprezentantul Programul Reductostrat.
Concursul a urmarit in primul rand reducerea stratului adipos, ceea ce inseamna ca a contat mai putin numarul de kilograme pierdute, departajarea concurentilor realizandu-se in functie de procentul de grasime pierdut. Acest lucru inseamna ca cel care dorea sa castige, trebuia sa slabeasca sanatos si sa faca miscare, nu numai sa se infometeze. Statistica realizata la sfarsitul concursului a aratat ca, in total, ziaristii ramasi in competitie au slabit 223,1 kilograme!
Castigatorii au decis sa dezvaluie cateva din secretele unei pierderi "sanatoase" in greutate:
Ocupanta locului I, Mona Bica, care a castigat o mie de euro, (cu o scadere procentuala a stratului adipos de 9,4) a marturisit ca dieta, sportul si tratamentul cu medicamentul Reductil, au facut minuni. "Era aproape obligatoriu sa fac ceva, pentru ca nu mai intram nici macar in cea mai mare pereche de blugi din sifonier. Acum ma simt senzational si imi dau seama cat de important este sa ai un regim de viata echilibrat. Oricum, lupta cu kilogramele continua, obiectivul meu fiind greutatea ideala". La randul sau, Bogdan Pavlica, de la Radio Romania Actualitati, premiu 500 de euro, cel care a ocupat locul II (si care a slabit si cel mai mare numar de kilograme de altfel - 22 de kilograme) a explicat ca a facut "doua antrenamente pe zi, regim alimentar bogat in proteine si fara carbohidrati, nimic in gurita dupa 18,00, fara alcool si cu suferinta. Glumesc...m-am obisnuit din februarie de cand am inceput sa slabesc".
Locul III si premiul de 250 de euro a fost adjudecat de Iulia Fratila de la Prima TV - cu o scadere procentuala a stratului adipos de 8,7 si cu 2,7 kilograme pierdute. "Recunosc ca nu prea am mers la sala. M-am infometat si nu ma mandresc cu asta. Am scos din alimentatie painea, cartofii, am mancat numai salata si gratare", a marturisit aceasta.
Premii de consolare
S-au mai acordat si alte premii: Premiul de excelenta - pentru concurentul care s-a ingrasat cel mai mult - Oana Stanoevici - colega noastra de la Academia Catavencu - cu o up-gradare procentuala de 4,4%. (De fapt, vinovat de kilogramele in plus a fost gipsul pe care aceasta il purta la picior). Oricum, premiul pe care l-a primit era menit sa alunge orice eventuala umbra de amaraciune: 30 de kilograme din cel mai gustos iaurt Danone, pe care, castigatoarea, marinimoasa, l-a oferit tuturor celor prezenti.
Un alt premiu special, oferit de World Class Fitness Academy, si care viza concurentul care a muncit cel mai constiincios la sala, i-a fost oferit - pe merit - Irinei Dancu de la TVR. Ea a primit un abonament de sase luni la sala. Au mai existat doua premii care s-au oferit prin tragere la sorti, si care au constat in produse cosmetice Sephora de la Beauty Shop de 250 Euro si care a ajuns la Ioana Popescu, de la X Magazin si un televizor roz cu DVD incorporat de la Orion pentru Mirela Dinica de la Realitatea Romaneasca.
Un alt top, neoficial, dar la fel de interesant, a vizat numarul de kilograme pierdut de catre concurenti. Astfel, pe primul loc s-a situat - detasat - Bogdan Pavlica - de la Radio Romania Actualitati cu 22,1 kg, urmat de Ovidiu Huiban - Story - 15 kg, Nicolae Dardaiac - fotograf Academia Catavencu - 14,4 kg, Razvan Popescu de la Radio 21 - 12,6 kg, Sebastian Eduard - de la Jurnalul National - 11 Kg, Carmen Popescu de la Ziua cu 10 Kg si Mona Bica, tot de la Ziua - 9,4 kg etc.
Incantati de rezultatele concursului, organizatorii de la Tabu au promis ca vor studia posibilitatea ca acest concurs sa devina anual. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.