Grupul Partidului Popular din Parlamentul European (PPE) descinde saptamana viitoare, joi si vineri, la Bucuresti, in frunte cu liderul sau, Hans-Gert Poettering, dar si cu presedintele PPE Wilfried Martens. Principalul subiect al discutiilor este si
Grupul Partidului Popular din Parlamentul European (PPE) descinde saptamana viitoare, joi si vineri, la Bucuresti, in frunte cu liderul sau, Hans-Gert Poettering, dar si cu presedintele PPE Wilfried Martens. Principalul subiect al discutiilor este situatia politica din Romania, in conditiile in care nici un partid politic parlamentar din Romania nu se regaseste in randurile PPE, alaturi de care mai figureaza in programul intalnirii dezbateri privind pregatirile pentru aderarea la UE, angajarea Guvernului in reformele sociale si economice si in domeniul afacerilor internationale. Se pare ca intre grupul Socialistilor Europeni si cel al Popularilor au existat discutii serioase privind partidele romanesti. Cum PSD a devenit membru al PES, PPE a decis sa se orienteze catre PD. Surse confidentiale sustin ca PPE ar fi interesat de o fuziune intre fostii taranisti, PPCD, si PD, pe care sa-i primeasca in randurile lor.
Pretendentul Voiculescu
Chiar daca trei sunt partidele de pe scena politica romaneasca care si-au manifestat interesul pentru popularii europeni - conservatorii lui Dan Voiculescu, PPRM si, recent, democratii - doar liderii a doua formatiuni au fost invitati la discutii: PD si PC. De altfel, PPE s-a aratat deschis tuturor formatiunilor, cu exceptia celor nationaliste si chiar daca PRM a devenit PPRM, iar Corneliu Vadim Tudor i-a predat presedintia partidului lui Coneliu Ciontu, popularii europeni nu s-au lasat convinsi. Porivit unui comunicat al Grupului PPE (crestin-democrat) si Democratilor Europeni (Grupul PPE - DE) din Parlamentul European, la reuniunea din Romania a membrilor celei mai mari familii politice europene vor fi prezenti Hans-Gert Poettering, liderul grupului, Wilfried Martens, presedintele PPE si lideri ai "partidelor surori" ale PPE din Romania, UDMR si PPCD (fostul PNTCD), Marko Bela si Gheorghe Ciuhandu, UDMR si PNTCD fiind membri cu drepturi depline. Comunicatul mai precizeaza ca la discutii vor participa si reprezentanti ai partidelor din Coalitia de guvernare, ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, precum si membri ai societatii civile din Romania.
Programul vizitei
In programul intalnirii, la prima sesiune, dedicata situatiei politice din Romania, alaturi de Hans-Gert Poettering, Marko Bela si Gheorghe Ciuhandu, figureaza cu discursuri liderul PD Emil Boc si cel al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Presa nu are acces insa la prima sesiune, ci la a doua, dedicata angajarii Guvernului in reformele sociale si economice. In prima zi, liderul grupului, Hans-Gert Poettering, va depune o coroana de flori la statuia lui Corneliu Coposu din Piata Palatului, membrii grupului fiind invitati sa viziteze Palatul Parlamentului. Apoi, ei vor vizita Muzeul de Arta si vor avea un cocktail si cina in Sala Tronului din Palatul Regal. Dezbaterile in cea de-a treia sesiune din doua zi a reuniunii, vineri, vor avea loc dimineata in prezenta reprezentantilor mass-media, iar concluziile intalnirii vor fi prezentate intr-o conferinta de presa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.