Coregraful si dansatorul roman Cosmin Manolescu va fi premiat, in 13 iunie, la Paris, de Societè des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (SACD), pentru spectacolul "Paradis serial" si proiectul "Don't ask the blond". Manolescu va primi Pre
Coregraful si dansatorul roman Cosmin Manolescu va fi premiat, in 13 iunie, la Paris, de Societè des Auteurs et Compositeurs Dramatiques (SACD), pentru spectacolul "Paradis serial" si proiectul "Don't ask the blond". Manolescu va primi Premiul "Nou talent coregrafic", in timp ce artistului francez Joseph Nadj i se va decerna Premiul pentru coregrafie. Distinctiile vor fi inmanate de coregrafa Karine Saporta.
SACD este o o societate de gestiune colectiva a drepturilor de autor, care are ca principala misiune colectarea si repartizarea drepturilor de autor in Franta si in strainatate. Societatea are filiale la Paris, Bruxelles si Montreal, acordand anual premii membrilor sai pentru teatru, muzica, dans, arta circului, cinema, televiziune, animatie, radio.
Sectiunea de coregrafie acopera toate stilurile de dans (contemporan, jazz, performance, balet, dans baroc, flamenco), reunind mai bine de 2.850 de coregrafi din mai multe tari. SACD colecteaza drepturile de autor pentru peste 11.000 de spectacole de dans.
Proiectul artistic "Don't ask the blond" ("Nu intreba blondele"), realizat in colaborare cu artistii KiraRiikonen (Finlanda) si Roberto Casarotto (Italia), va avea premiera in perioada iulie-noiembrie, in Finlanda, Italia, Franta si Romania. "Paradis serial", realizat de Cosmin Manolescu in 2003, in colaborare cu Eduard Gabia si Mircea Ghinea, distins in 2004 cu Marele premiu la Festivalul international de teatru "Atelier" de la Sfantu Gheorghe, va fi din nou prezentat in strainatate pe 11 iunie, la finalul primei editii a festivalului international de video-dans din Catania, Sicilia. Spectacolul a mai fost prezentat in festivaluri din New York, Porto, Roma, Dublin, Uzes si Lyon. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.