Ziarul ZIUA este prezent la prima reuniune a Forumului de Securitate "Euro-Atlantic Partnership Council" (EAPC) din Suedia, care a inceput ieri. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si al Cartierului General al NATO, analistul milit
Ziarul ZIUA este prezent la prima reuniune a Forumului de Securitate "Euro-Atlantic Partnership Council" (EAPC) din Suedia, care a inceput ieri. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si al Cartierului General al NATO, analistul militar al ZIUA participa la dezbaterile acestui important forum, ca membru al delegatiei romane din care mai fac parte Bogdan Mazuru, ambasadorul Romaniei la NATO si Anton Niculescu, secretar de stat in MAE. Forumul de Securitate EAPC este la prima sa editie de acest gen, bucurandu-se de participarea a mai multor oficiali guvernamentali si reprezentanti ai societatii civile din statele NATO si ale Parteneriatului pentru Pace. Aici sunt dezbatute cele mai fierbinti probleme de securitate, de la situatia din Afganistan si Irak pana la problema conflictelor inghetate din spatiul ex-sovietic. Este de asteptat ca discutiile sa fie aprinse pe tema evenimentelor din Uzbekistan. Delegatia romana va incerca sa puna pe ordinea de zi problematica securitatii la Marea Neagra, cu atat mai mult cu cat ministrul ucrainean de Externe Boris Tarasiuk va participa la panelul legat de conflictele inghetate. Un alt participant de seama la acest panel este reputatul analist american de origine romana Vladimir Socor. ZIUA va va tine la curent cu problematica dezbatuta in cel mai larg forum de cooperare al NATO.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.