Presedintele PCR, fost PUR (social-liberal), vehiculeaza de cand s-a anuntat eliberarea ziaristilor rapiti in Irak o noua idee politica de tot hazul. Dan Voiculescu declara, luni, la Radio Oltenia Craiova: "Poimaine avem o intalnire, la Consiliul de
Presedintele PCR, fost PUR (social-liberal), vehiculeaza de cand s-a anuntat eliberarea ziaristilor rapiti in Irak o noua idee politica de tot hazul. Dan Voiculescu declara, luni, la Radio Oltenia Craiova: "Poimaine avem o intalnire, la Consiliul de Coordonare al Coalitiei, prin care am transmis deja o scrisoare in care solicitam sa se discute retragerea trupelor din Irak si am venit si cu o propunere constructiva, si anume formarea unui batalion de trupe speciale, pe modelul Legiunii Straine". Ideea sefului a fost rapid dezvoltata de Biroul Politic al Partidului Conservator care cere ca la intalnirea liderilor Coalitiei de astazi sa participe si ministrul Apararii, "cu atat mai mult cu cat domnia sa a anuntat recent intentia de a mai trimite un batalion romanesc Afganistan". Noua forta armata de mercenari ar urma sa sa fie, in opinia lui Voiculescu, "platita de statul roman, sa activeze sub drapel romanesc, dar sa poata include militari profesionisti de de alta cetatenie decat cea romana". Liderul conservator-umanist-social liberal nu a precizat ce rol ar avea militarii romani, daca altii ar trebui sa-i scuteasca de grijile razboaielor. Intrebat la o televiziune cum vede niste somalezi in uniforma armatei romane, el a baguit: "uniforma este o formalitate". Dan Voiculescu a mai distrat o data poporul, in urma cu cateva saptamani, cand s-a oferit ostatic in locul celor trei jurnalisti. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.