Comisia juridica a Senatului a reusit, ieri, performanta intocmirii unui raport negativ asupra ordonantei de urgenta care abroga legea de vanzare a locuintelor de serviciu ale MJ. Ordonanta data de Guvernul Tariceanu a fost respinsa cu ajutorul umani
Comisia juridica a Senatului a reusit, ieri, performanta intocmirii unui raport negativ asupra ordonantei de urgenta care abroga legea de vanzare a locuintelor de serviciu ale MJ. Ordonanta data de Guvernul Tariceanu a fost respinsa cu ajutorul umanistului Gavrila Vasilescu, al carui vot in Comisia Juridica a fost decisiv. In momentul supunerii la vot a raportului asupra ordonantei, senatorii Puterii - PNL, PD si UDMR - s-au pronuntat "pentru" proiectul, iar cei ai PSD "impotriva". Cum rezultatul votului a fost un balotaj (3 la 3), abtinerea senatorului Vasilescu a fost considerata vot "impotriva", astfel incat raportul intocmit va fi negativ. Prezent in Senat, ministrul Justitiei Monica Macovei a criticat prezenta la comisie a judecatorului Lidia Barbulescu, care a primit o astfel de locuinta. "La Comisia juridica s-au dus unii judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca sa-si sustina interesele personale, fiindca au deja case. In aceasta situatie s-a aflat doamna Barbulescu, care prin prezenta sa la comisia Senatului, s-a gasit practic intr-un adevarat conflict de interese", a comentat Macovei. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.