Postul de televiziune Animal Planet a organizat, printr-o serie de documentare, o actiune de ajutor a speciilor aflate pe cale de disparitie. In aceasta serie, difuzata in martie 2005, Lyndal Davies a prezentat sase centre de ocrotire si reintegrare
Postul de televiziune Animal Planet a organizat, printr-o serie de documentare, o actiune de ajutor a speciilor aflate pe cale de disparitie. In aceasta serie, difuzata in martie 2005, Lyndal Davies a prezentat sase centre de ocrotire si reintegrare a animalelor in habitatul lor natural. Fiecare dintre aceste centre a primit o donatie de zece mii de dolari din partea Animal Planet. Telespectatorii acestei serii au avut sansa unica de a ajuta si mai mult una dintre aceste specii in pericol de disparitie, votand care dintre cele sase centre va primi inca zece mii de dolari, o suma care, folosita la nivel local, ar putea schimba soarta speciei respective. Voturile au fost numarate, iar donatia va fi trimisa Spitalului Moggil Koala din Brisbane, Australia. Cel de-al doilea sondaj international de opinie organizat de Animal Planet (dupa "Animalul preferat al lumii"), s-a derulat sub forma unui vot trimis online in Europa, Orientul Mijlociu, America Latina si Asia, precum si prin SMS si iTV in Marea Britanie. Peste 32.000 persoane din intreaga lume si-au formulat in acest mod votul. Cu un total de 7746 voturi, specia care s-a bucurat de cel mai puternic suport a fost ursul Koala. Pe locul doi in topul preferintelor s-a situat elefantul, cu 5909 voturi, urmat de urs - 5631 voturi si cimpanzeu - 5624 voturi. Telespectatorii romani au avut si ei sansa unica de a vota si alege specia preferata, cea care, dupa parerea lor, ar avea cel mai mult nevoie de suport si sustinere financiara. Majoritatea au votat pentru ursii Koala, iar ceilalti au fost impartiti intre cimpanzei, elefanti, ursi, pasari si bursuci. Cimpanzeul s-a clasat pe locul al doilea (688 voturi), iar ursul - pe locul al treilea (630 voturi). Intr-un episod al documentarului, denumit "criza ursilor Koala" Lyndal s-a dus in orasul ei natal, Brisbane, in incercarea de a ajuta Spitalul Koala. Defrisarile masive din jurul orasului Brisbane se deruleaza intr-un ritm mai rapid decat oriunde altundeva in tarile dezvoltate. Acest fenomen provoaca probleme foarte grave pentru ursii koala din zona. Pana la 15 exemplare sunt internate zilnic in spital, cele mai multe - victime ale accidentelor rutiere sau atacate de caini. Obiectivul spitalului este sa trateze, apoi sa elibereze animalele in habitatul lor natural. Telespectatorii vor avea sansa de a vedea ce impact a avut donatia suplimentara de zece mii de dolari primita de spital pentru a sustine eforturile de salvare a ursilor koala. (M.BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.