Actorul Romeo Pop (foto), unul dintre candidatii la recentul concurs pentru functia de director al Teatrului National din Bucuresti, intentioneaza sa depuna o contestatie. Dupa cum am informat, castigator a fost declarat Ion Caramitru, presedintele U
Actorul Romeo Pop (foto), unul dintre candidatii la recentul concurs pentru functia de director al Teatrului National din Bucuresti, intentioneaza sa depuna o contestatie. Dupa cum am informat, castigator a fost declarat Ion Caramitru, presedintele UNITER, fost director al Teatrului "Bulandra" si fost ministru al Culturii. Romeo Pop, care este seful Comisiei de Cultura a Consiliului Local Bucuresti, contesta atat rezultatul concursului, cat si modul lui de organizare, din comisie lipsind un reprezentant al ordonatorului principal de credite, Ministerul Culturii, care sa evalueze contractul de management. Pop cere, de asemenea, afisarea publica a proiectelor depuse pentru concurs - ceea ce MCC se angajase, de altfel, sa faca inca de la anuntarea publica a competitiei.
Luni, audierile candidatilor s-au prelungit pana dupa-amiaza. Dupa evaluarea proiectului managerial si dupa interviu, comisia de concurs, din care au facut parte Liviu Ciulei (presedinte), Nicolae Manolescu, Alexandru Dabija, Dragos Buhagiar, Ion Cojar si Alice Georgescu, i-a acordat lui Caramitru nota 9,60. Decisiva in ochii comisiei (care, dupa o conferinta de presa anuntata si anulata luni, din cauza prelungirii dupa ora 14 a interviurilor, n-a mai dorit sa se-ntalneasca cu ziaristii) a fost, in cazul lui Ion Caramitru, experienta sa manageriala de la Bulandra (1989-1993), MCC (1996-2000) si UNITER (din 1990 pana-n prezent). (I. POPOVICI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.