Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a primit semnale pozitive din partea UEFA si FIFA privind prestatiile arbitrilor romani in campionatele Elvetiei si Olandei. "Ecourile in urma schimbului de ex
Presedintele CCA, Ion Craciunescu, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a primit semnale pozitive din partea UEFA si FIFA privind prestatiile arbitrilor romani in campionatele Elvetiei si Olandei. "Ecourile in urma schimbului de experienta realizat in acest retur sunt extrem de favorabile. Ieri, UEFA ne-a anuntat ca federatia elvetiana a fost foarte multumita de prestatia lui Alexandru Tudor (n.r. - Grasshopper Zürich - FC Basel, scor 4-1) care a primit cea mai mare nota de la cotidianul "Blick"", a precizat Craciunescu. Conform afirmatiilor presedintelui CCA, si Sorin Corpodean a fost apreciat in Olanda: "Ni s-a transmis ca observatorul partidei pe care Corpodean (AZ Alkmaar - Roosendaal, scor 1-3) a condus-o in Olanda i-ar fi acordat nota 8,8, un calificativ extrem de bun. Au fost trei meciuri (n.r. - M. Salomir a condus in Norvegia meciul Lynn Oslo - IK Start, scor 1-1), trei reusite totale ale arbitrilor nostri care ne-au facut o reclama buna afara", a spus Craciunescu. De asemenea, presedintele CCA a precizat ca a fost laudat si de FIFA la capitolul organizare. "Saptamana trecuta, FIFA a facut un audit la FRF, iar concluziile pe care le-au tras in ceea ce priveste CCA au fost excelente. Ne-au spus ca suntem, citez, "un adevarat soc pozitiv". Reprezentantii FIFA mi-au produs cea mai mare satisfactie de cand sunt presedinte. Simteam asa, cum ma duce scaunul spre tavan", a mentionat Craciunescu. Intrebat de ce arbitrii romani au prestatii asa de bune in strainatate, iar in Divizia A sunt predispusi greselilor, Craciunescu a raspuns: "Nimeni nu este perfect. Episodul Serea, de exemplu, s-a intamplat o data la 400 si ceva de meciuri in Divizia A. Perfect nu este decat Dumnezeu, nu putem face mai mult".
Pace cu Stefan
Craciunescu a mai declarat ca s-a impacat cu toti oamenii de fotbal, inclusiv cu Gheorghe Stefan, dar a precizat ca se gandeste ca de acum inainte sa ii traga la raspundere in justitie pe ziaristii care ii patrund in viata privata. "M-am impacat cu domnul Stefan, dansul si-a cerut scuze in public, va plati toate cheltuielile de judecata, iar eu am declarat litigiul inchis. In lumea fotbalului nu mai am nici un dusman. M-am impacat cu toti, acum vorbesc cu toata lumea", a spus Craciunescu. Presedintele CCA a adaugat ca va incepe sa ii traga la raspundere pe ziaristi: "Am o multime de dusmani care scriu despre mine multe lucruri si cred ca pentru prima oara o sa incep sa ii trag la raspundere si pe ziaristi". Craciunescu a precizat insa ca oamenii de fotbal continua sa faca presiuni asupra arbitrilor, explicand modul prin care acestia din urma sunt contactati. "Presiuni au fost, sunt si vor fi mereu. Arbitrii stiu ca in aceasta meserie pot fi supusi unor presiuni de tot felul. Inca se mai dau telefoane si se incearca de catre diversi contactarea arbitrilor. Dar sunt alte metode, se dau telefoane subtile, se suna de pe cartele. Arbitrul vine la mine si-mi spune ca a fost contactat, ca cineva i-a spus la telefon ca in localitatea respectiva va avea grija de el, ca ii va da nu stiu ce, dar eu nu am ce sa-i fac. Eu nu sunt organ de ancheta, nu am convorbirea pe caseta, nu am cum sa dovedesc ca a fost contactat", a explicat Craciunescu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.