"Sunt bucuros ca deznodamantul crizei ostaticilor din Irak a fost cel pe care l-am dorit cu totii: eliberarea lor. Rapirea si captivitatea celor trei romani - Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian - au reprezentat un test extrem de difi
"Sunt bucuros ca deznodamantul crizei ostaticilor din Irak a fost cel pe care l-am dorit cu totii: eliberarea lor. Rapirea si captivitatea celor trei romani - Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian - au reprezentat un test extrem de dificil, pe care Romania l-a trecut cu succes", a declarat, ieri, primul ministru Calin Popescu Tariceanu. El a multumit tuturor celor care au contribuit la rezolvarea acestei crize pentru munca depusa si pentru responsabilitatea pe care si-au asumat-o. "Apreciez faptul ca familiile celor rapiti si societatea romaneasca nu au cedat presiunii emotionale uriase la care au fost supuse, dand astfel putere si legitimitate autoritatilor romane. Familiile celor care au fost detinuti in Irak au aratat ce inseamna sa ai incredere in institutiile publice atunci cand esti la greu, chiar daca problemele nu se rezolva peste noapte, ci necesita un efort sustinut si pentru o perioada indelungata. Un rol important l-a jucat si presa, care a inteles ca a continua speculatiile pe marginea acestui caz putea sa puna in pericol chiar viata ostaticilor si a actionat pe cale de consecinta", a subliniat Tariceanu. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.