De la ora 22.00, TVR Cultural propune telespectatorilor filmul "Genunchiul lui Claire", in regia lui Eric Rohmer. Din distributie fac parte Aurora Cornu si Jean-Claude Brialy.
Jerome, un diplomat francez de 35 de ani, isi petrece ultima vacanta
De la ora 22.00, TVR Cultural propune telespectatorilor filmul "Genunchiul lui Claire", in regia lui Eric Rohmer. Din distributie fac parte Aurora Cornu si Jean-Claude Brialy.
Jerome, un diplomat francez de 35 de ani, isi petrece ultima vacanta de burlac pe malul lacului Annency. Aici, se lasa atras intr-un flirt inocent de Laura, fiica adolescenta a gazdei sale Aurora, (rol interpretat de scriitoarea romanca Aurora Cornu). Cu toate acestea, diplomatul e de-a dreptul fascinat de Claire, sora vitrega a Laurei, careia tanjeste sa-i mangaie genunchiul. Filmul a fost premiat cu Scoica de Aur la Festivalul International al Filmului de la San Sebastian, din 1971 si cu premiul pentru cel mai bun film, acordat de Societatea Nationala a Criticilor din SUA, din 1972.
La TVR 2 are loc, de la ora 22.15, o "Crima in lumea buna". Actiunea filmului, bazata pe un fapt real, incepe intr-o zi de august 1986, cand cadavrul unei tinere de 18 ani este descoperit in Central Park din New York. Iubitul fetei, baiat de bani gata, isi recunoaste vinovatia, dar sustine ca a fost doar un accident, provocat de o joaca ceva mai dura, inceputa chiar de ea. In timpul procesului, extrem de mediatizat, care starneste un scandal de proportii, se dovedeste ca nici victima, nici criminalul nu sunt ceea ce par a fi. Filmul este regizat de John Herzfeld, iar din distributie fac parte William Baldwin, Lara Flynn Boyle si Sandra Bullock.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.