Conducerea Comisiei parlamentare de ancheta a activitatii SRTV si SRR a solicitat urmarirea presedintelui director-general al SRR, Dragos Seuleanu, si a directorului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, acest fapt rezultand din intrebarile care i-au fost puse
Conducerea Comisiei parlamentare de ancheta a activitatii SRTV si SRR a solicitat urmarirea presedintelui director-general al SRR, Dragos Seuleanu, si a directorului ZIUA, Sorin Rosca Stanescu, acest fapt rezultand din intrebarile care i-au fost puse sefului SRR la audierile din Comisie, sustin surse confidentiale. ZIUA publica o parte din stenograma audierii lui Seuleanu in care seful Radioului Public a fost intrebat, de senatorul liberal Adrian Cioroianu si de presedintele forului de ancheta, Raluca Turcan (PNL), despre o intalnire recenta cu Sorin Rosca Stanescu. "Coincidenta" sau nu, intalnirea dintre cei doi directori media chiar a avut loc. Aceasta a fost insa neprogramta, intamplatoare, si a avut loc la un sediu al Bancii Nationale cu doua saptamani inaintea audierii lui Seuleanu in Comisie. Problema are insa o mare necunoscuta: de unde au stiut parlamentarii liberali despre intalnirea dintre Dragos Seuleanu si Sorin Rosca Stanescu fara o monitorizare prealabila si atenta a subiectilor? Mai mult chiar, parlamentarii anchetatori, care cunosteau cu exactitate locatia si contextul intalnirii, l-au intrebat pe seful radioului public daca a incheiat vreun contract sau a parafat un act oficial cu directorul ZIUA. De asemenea, Adrian Cioroianu a insinuat chiar ca cei doi directori ar fi cazut de comun acord la o intelegere financiara privitoare la un articol critic care a aparut in ZIUA, referitor la liderul jurnalistilor protestatari din SRR, Bogdan Radulescu. Mentionam ca articolul cu pricina, intitulat "Neonazism la SRR", a fost publicat in ZIUA dar acesta nu face nici pe departe subiectul unor targuri si jocuri de culise. Dovada ca, ulterior, a fost publicat si dreptul la replica trimis redactiei de jurnalistul protestatar, Bogdan Radulescu. De asemenea, ZIUA a prezentat obiectiv audierile care au avut loc in Comisie pe toata durata dezbaterilor din forul de ancheta.
Nimic special cu ZIUA
La randul sau, Dragos Seuleanu a explicat ca este normal ca presedintele director-general al postului public de radio sa aiba relatii profesionale si cordiale cu majoritatea directorilor media din Romania. "Noi avem relatii cu principalele ziare din Romania, principalele posturi de televiziune. Asta-i tot. Avem tot felul de proiecte comune cu toate ziarele. Nu e nimic special cu ziarul ZIUA", a precizat la audieri Seuleanu. Presedintele forului de ancheta, Raluca Turcan, a recunoscut insa ca a primit o "informatie" referitoare la recenta intalnire dintre cei doi directori media, lasand sa se inteleaga ca merge la sigur. "Vreau sa va intreb daca ati semnat de curand sau ati avut vreo intelegere, nu stiu, vreo discutie, intalnire cu Sorin Rosca Stanescu la o banca, pentru ca am primit informatia aceasta si, ca sa eliminam orice suspiciune...", a intrebat Turcan, potrivit stenogramei sedintei. Ea nu a mentionat insa cine sunt informatorii citati, daca este sau nu vorba despre agenti ai serviciilor secrete care au avut de indeplinit o operatiune de supraveghere. Atat Raluca Turcan, cat si Adrian Cioroianu ar trebui sa spuna opiniei publice de unde detin informatiile confidentiale pe care le-au utilizat in timpul audierii lui Seuleanu. Ar fi o dovada de transparenta.
O scrisoare gasita
Conducerea Comisiei de ancheta a trimis scrisori care contineau concluziile Raportului privitor la activitatea SRTV si SRR unor membri ai Consiliului de Administratie al Uniunii Europene de Radio si Televiziune (U.E.R.), organism care si-a desfasurat ce-a de-a 118-a reuniune in Romania, saptamana trecuta, la hotelul Hilton. U.E.R. este o asociatie profesionala a posturilor publice europene, cu caracter apolitic, avand drept scop promovarea valorilor audiovizualului public si a culturii europene. Surse confidentiale ne-au declarat ca in prima seara a lucrarilor, o parte dintre reprezentantii UER s-au trezit cu o scrisoare strecurata discret pe sub usa camerei de hotel. Scrisoarea, care era semnata de deputatul liberal Raluca Turcan, continea concluziile Raportului final al Comisiei de ancheta si prezenta motivele solicitarii de destituire a celor doi presedinti directori-generali ai SRR si SRTV, Dragos Seuleanu si Valentin Nicolau. "Eu nici nu m-am uitat pe scrisoare. Ma intreb cum au aflat in ce camera stau. E raportul unei comisii parlamentare, iar eu nu pot sa verific daca informatiile de acolo sunt adevarate sau nu. Asta e politica si eu nu voi fi folosit de nici una dintre cele doua parti. Dar trebuie sa spun ca nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva. Nu e deloc diplomatic sa strecori hartii pe sub usile membrilor unei delegatii", a spus un membru al Consiliului, potrivit surselor citate.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.