Angajatii serviciului public de radioteleviziune din Marea Britanie vor intra, de astazi, in greva, pentru a protesta impotriva concedierilor masive care au avut loc in ultima perioada in institutie, transmite Mediafax. Miscarea, sustinuta de mii de
Angajatii serviciului public de radioteleviziune din Marea Britanie vor intra, de astazi, in greva, pentru a protesta impotriva concedierilor masive care au avut loc in ultima perioada in institutie, transmite Mediafax. Miscarea, sustinuta de mii de tehnicieni si jurnalisti, trebuia sa inceapa duminica seara, la miezul noptii, si sa dureze 24 de ore. Conducerea institutiei a promis sa "faca tot posibilul pentru a oferi cel mai bun serviciu posibil", dar greva va afecta destul de grav programele de informare radio si TV. Postul de informatii non-stop BBC 24 va face fata, de asemenea, cu greu, acestei greve, la fel si serviciile de Internet si cele destinate strainatatii. Personalul de la BBC va protesta fata de planul masiv de disponibilizari anuntat de institutie in luna martie, care prevede desfiintarea a aproximativ 20% din posturi, sau a 3780 de slujbe in trei ani, si privatizarea anumitor parti ale institutiei publice pentru economisirea a 514 milioane de euro pe an. Sindicatele doresc in mod special "ecrane negre si microfoane silentioase". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.