Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) a anuntat ieri ca a ajuns la un acord preliminar cu omul de afaceri Ion Tiriac privind fuziunea filialei BA-CA din Romania, HVB Bank, cu Banca Comerciala Ion Tiriac, operatiune in urma careia va rezulta o institutie
Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) a anuntat ieri ca a ajuns la un acord preliminar cu omul de afaceri Ion Tiriac privind fuziunea filialei BA-CA din Romania, HVB Bank, cu Banca Comerciala Ion Tiriac, operatiune in urma careia va rezulta o institutie de credit cu o cota de piata de 7,5%. Potrivit unui comunicat al bancii austriece, noua institutie se va numi HVB Tiriac si va ocupa locul al patrulea pe piata romaneasca, cu o retea de 72 de unitati si circa 720.000 de clienti. Bank Austria a mentionat ca unul din obiectivele pentru viitor este majorarea cotei din piata bancara romaneasca la peste 10%, in conditiile in care cele doua banci sunt profitabile iar fuziunea va crea o unitate mai puternica. Operatiunea este preconizata sa aiba loc pana la sfarsitul acestui an, cu conditia obtinerii aprobarilor de la autoritatile cu aributii in acest sens. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.