"Suntem in fata unei realitati care nu poate fi contestata. Sistemul actual, de la introducere - deci, din anul 2001 -, a generat in fiecare an crize in sistemul de sanatate, urmare a lipsei de resursa financiara ori pentru medicamente, ori pentru fu
"Suntem in fata unei realitati care nu poate fi contestata. Sistemul actual, de la introducere - deci, din anul 2001 -, a generat in fiecare an crize in sistemul de sanatate, urmare a lipsei de resursa financiara ori pentru medicamente, ori pentru functionarea spitalelor, ori pentru salarii. Mie imi este foarte clar ca trebuie schimbat sistemul. Acest lucru deja l-am anuntat premierului, am avut discutii cu domnul consilier prezidential Stolojan. (...) plecam de la un lucru elementar: se colecteaza bani de la 4,6 milioane de salariati si 22 de milioane de romani au dreptul la asistenta medicala. (...) Si aici, probabil, vom veni pe o solutie care sa vizeze introducerea rapida a sistemului privat de asigurari de sanatate, la care ne-a placut sa spunem 16% platim toti impozit pe venit, si cel cu salariu mic, si cel cu salariu mare. Si atunci ii spunem celui cu salariu foarte mare sau cu venituri foarte mari: "Uite domnul, tu platesti 16%, dar ai acces numai la un sistem de sanatate in care si contribui suplimentar"."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.