Prefectul judetului Vaslui, Paul Toderica, a fost audiat ieri, la Judecatoria Iasi, in dosarul de coruptie in care principalul inculpat este Marcel Hritac, fratele redactorului-sef al publicatiei Ziarul de Iasi. Muncitorii de la fabrica de bere Natio
Prefectul judetului Vaslui, Paul Toderica, a fost audiat ieri, la Judecatoria Iasi, in dosarul de coruptie in care principalul inculpat este Marcel Hritac, fratele redactorului-sef al publicatiei Ziarul de Iasi. Muncitorii de la fabrica de bere National Bere Holding SA (NBH) Iasi au sesizat Parchetul impotriva fratilor Marcel si Toni Hritac, primul dintre acestia fiind directorul fabricii, iar cel din urma, redactor-sef la cotidianul Ziarul de Iasi. "Directorul Hritac a spus de mai multe ori ca nu-l intereseaza nimic pentru ca el si cu fratele lui, Toni Hritac, de la Ziarul de Iasi, controleaza toate serviciile speciale, pana la nivel de guvern, pentru ca este prieten cu Veronica Albu, reprezentanta guvernului pentru investitii straine in Romania, care este, si ea, o escroaca", au declarat muncitorii in plangere. In urma anchetei facute de Parchetul National Anticoruptie Iasi (PNA), ca urmare a sesizarii, au fost trimise in judecata trei persoane: Marcel Hritac, Daniel Tarlungeanu si Gabriela Bitica. Ieri, prefectul Paul Toderica a vorbit despre modul in care Daniel Tarlungeanu, administratorul NBH, a obtinut anumite acte de la sectorul juridic al fabricii de bere, deoarece in momentul comiterii infractiunilor prezentate de procurorii PNA, actualul prefect detinea functia de jurist la NBH. "Pe la inceputul anului 2004 mi s-a cerut de catre Tarlungeanu sa scot o serie de acte din arhiva unitatii, contracte de marketing, publicitate sau alte astfel de inscrisuri", a precizat Toderica.
In acest dosar este implicat si directorul SC Ad Mediam SRL Iasi, Gabriel Rusu. In declaratiile date in fata organelor de urmarire penala, acesta arata ca este angajatul grupului de presa Medianet SRL Iasi, iar din anul 1998 este director al SC AD Mediam. El este acuzat ca a incheiat in fals un contract de publicitate cu NBH, pentru a-i ajuta pe Hritac si Tarlungenu sa scape de invinuirile aduse de procurori. Mai precis, Gabriel Rusu a semnat, in numele SC AD Mediam SRL, la care este director, la data de 8 aprilie 2002, un contract de prestari servicii publicitare cu NBH. Valoarea contractului fictiv a fost de 65.000 de euro. "Precizez ca eu, personal, nu am participat la evaluarea prejudiciului cauzat de fapta pentru care inculpatii au fost trimisi in judecata", a declarat prefectul Paul Toderica. Politistii ieseni au aratat ca acel contract a fost facut pentru a-l ajuta pe Hritac sa justifice anumite sume de bani. Expertiza arata ca pentru asta, in caietul de evidenta al SC AD Mediam au fost facute stersaturi cu lama, pentru a fi dat un numar de inregistrare cu data de 8 aprilie 2002, astfel dovedindu-se ca actul este fals.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.