Autoritatile analizeaza posibilitatea suplimentarii numarului de persoane care contribuie la sistemul de asigurari sociale de sanatate prin includerea in aceasta categorie a unei parti din populatia exceptata, precum pensionarii sau beneficiarii Legi
Autoritatile analizeaza posibilitatea suplimentarii numarului de persoane care contribuie la sistemul de asigurari sociale de sanatate prin includerea in aceasta categorie a unei parti din populatia exceptata, precum pensionarii sau beneficiarii Legii privind venitul minim garantat. Premierul Calin Popescu Tariceanu a aratat ca problemele inregistrate in sistemul de sanatate nu sunt determinate in principal de lipsa fondurilor, ci de administrarea defectuoasa a sumelor alocate si de numarul scazut al persoanelor care platesc contributiile de asigurari sociale de sanatate. Primul ministru a aratat ca este necesar ca si alte categorii de persoane - precum cele din mediul rural, pensionarii sau beneficiarii Legii privind venitul minim garantat - sa achite aceste contributii. "In toate tarile, pensionarii platesc contributiile. La noi, decizia trebuie luata fara ca veniturile obtinute din pensii sa fie afectate. Avem in vedere o astfel de masura pe care o analizam, dar care nu este inca pregatita", a spus premierul. In privinta modului de administrare si de supraveghere a fondurilor alocate sanatatii, Tariceanu considera ca aceasta problema ar putea fi rezolvata prin completa informatizare a Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate si a unitatilor medicale, premierul solicitandu-i deja ministrului Sanatatii sa accelereze acest proces. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.