Politia rusa cauta un hot deghizat in preot catolic, banuit ca a jefuit doi dirijori, printre care se numara si directorul Teatrului Mariinski din Sankt Petersburg, Valeri Gergiev, relateaza Mediafax. Hotul i-a furat lui Gergiev un ceas de aur, doua
Politia rusa cauta un hot deghizat in preot catolic, banuit ca a jefuit doi dirijori, printre care se numara si directorul Teatrului Mariinski din Sankt Petersburg, Valeri Gergiev, relateaza Mediafax. Hotul i-a furat lui Gergiev un ceas de aur, doua telefoane celulare si alte obiecte in valoare totala de 18.000 de dolari, aflate in cabina sa in timpul unei reprezentatii desfasurate, la 10 mai, la Sala Mare a Conservatorului din Moscova. Politia a anuntat ca il cauta pe suspectul care actioneaza deghizat in cleric catolic, dupa ce martorii au declarat ca, in perioada in care a fost comis jaful, in apropierea cabinei se aflau un angajat al Conservatorului si un preot. Ipoteza hotului deghizat parea initial putin probabila, dar a fost confirmata dupa numai cateva zile, cand dirijorul unui cor local a anuntat ca un barbat imbracat cu vesminte de preot catolic i-a furat masina. Olga Kosiborod a declarat ca barbatul i-a spus ca vrea sa cumpere masina si i-a cerut-o pentru un test, dar a disparut la volanul acesteia. "Era o persoana atat de draguta, politicoasa si amabila, incat nu am avut nici o banuiala", a declarat Kosiborod. Parintele Celeste Pianezzi, aflat in vizita la Moscova, declara insa ca robele preotilor catolici sunt dificil de copiat. "Sunt foarte putine firme care produc astfel de vesminte, dar toate se afla in Italia", a spus el, adaugand ca nu a intalnit niciodata un caz in care hotii sa se deghizeze in preoti pentru a comite furturi. "De obicei, oamenii se deghizeaza in preoti pentru a se distra la carnavaluri sau pentru a cersi pe strazi", a adaugat parintele Pianezzi. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.