Ministrul Culturii Mona Musca a precizat ieri, intr-o declaratie pentru radio BBC, ca proiectul Legii minoritatilor nu va fi inclus in pachetul pentru care Guvernul urmeaza sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului. "Am convenit ca e o lege care
Ministrul Culturii Mona Musca a precizat ieri, intr-o declaratie pentru radio BBC, ca proiectul Legii minoritatilor nu va fi inclus in pachetul pentru care Guvernul urmeaza sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului. "Am convenit ca e o lege care trebuie sa treaca prin Parlament. Drept urmare, pe asumarea raspunderii vor trece doar legile privind reforma Justitiei si legile privind proprietatea. De altfel, o asemenea declaratie a fost facuta deja de premierul Calin Popescu Tariceanu. Deci lucrurile sunt clare", a sustinut Mona Musca. Liderul UDMR Marko Bela a declarat, tot pentru BBC, ca Uniunea nu a renuntat inca la includerea proiectului Legii minoritatilor in pachetul pentru care Executivul isi va asuma raspunderea. Intrebat daca este posibil ca UDMR sa accepte asumarea raspunderii pentru pachetul necesar reformei Justitiei, fara ca acelasi lucru sa se intample si pentru Legea minoritatilor, Marko a raspuns: "Nu pot preconiza daca vom accepta includerea pachetului pentru Justitie in asumarea raspunderii, fara Legea minoritatilor. Deocamdata, ne-am gandit ca, daca se asuma raspunderea pentru un intreg pachet al reformei, atunci in acel pachet si-ar avea locul si Legea minoritatilor". Liderii coalitiei au luat in discutie aseara Legea minoritatilor in cadrul sedinei saptamanale. Atat conducerea UDMR, cat si PNL-PD au negociat la masa verde punctele aflate in divergenta, in final convenind o formula de compromis asupra Legii, sustin surse confidentiale. In cadrul sedintei de la Palatul Victoria de astazi proiectul de lege amintit va primi avizul Executivului, precizeaza aceleasi surse. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.