Presedintele Comisiei de ancheta a activitatii SRTV si SRR, Raluca Turcan (PNL), si secretarul acestui for, deputatul PD Valentin Iliescu, au fost acuzati de pesedistul Eugen Nicolicea ca ar fi vinovati de fals intelectual si uz de fals deoarece au i
Presedintele Comisiei de ancheta a activitatii SRTV si SRR, Raluca Turcan (PNL), si secretarul acestui for, deputatul PD Valentin Iliescu, au fost acuzati de pesedistul Eugen Nicolicea ca ar fi vinovati de fals intelectual si uz de fals deoarece au inaintat Biroului Pemanent al Camerei Deputatilor un raport care nu a fost dezbatut si votat de toti reprezentantii Comisiei. Nicolicea a inaintat ieri o plangere in acest sens catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acuzatiile deputatului PSD au fost sustinute si de colegii de partid, Dan Mihalache si purtatorul de cuvant al grupului pesedistilor, Cristian Dumitrescu. Raluca Turcan si Valentin Iliescu "au inaintat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor un raport, sub semnatura proprie, prezentandu-l ca fiind al Comisiei (...) cand in realitate raportul respectiv nu a fost votat de catre Comisie", se arata in sesizarea inaintata Parchetului. Nicolicea a invocat o serie de probleme procedurale care in opinia sa nu au fost respectate de conducerea forului de ancheta.
"Ultima zvacnire a sefilor SRTV si SRR"
In replica la acuzatiile lansate de Nicolicea, Raluca Turcan a declarat ca deputatul PSD initiaza o actiune de intimidare. "Este o ultima zvacnire a sefilor SRTV si SRR prin purtatorii lor de cuvant din Parlament", a precizat ea. Pe de alta parte, desi Nicolicea a declarat ca in Comisie nu era cvorum in momentul votarii raportului deoarece reprezentantii PSD au parasit scandalizati sedinta, parlamentarii PNL, PD si PPRM au sustinut contrariul. "A fost cvorum la votul final", ne-a declarat deputatul PPRM, Lia Olguta Vasilescu. Deputatul PSD Dan Mihalache a mentionat ca lucreaza la un proiect de modificare a Legii audiovizualului care va fi depus la Biroul Camerei in aproximativ trei saptamani. Tot ieri, deputatul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca a finalizat un proiect de Lege care va clarifica maniera de alegere atat a presedintilor celor doua institutii publice, cat si a Consiliilor de Administratie. "Este nevoie de o reglementare clara a acestei situatii", a specificat el. Kelemen propune ca dizolvarea Consiliilor de Administratie ale SRR si SRTV sa nu mai fie posibila dupa "un singur vot negativ" privind rapoartele anuale de activitate dat in Comisiile reunite de cultura si in plenul Parlamentului. El si-a manifestat incredererea ca proiectul sau legislativ va facilita stabilitatea Consiliilor de Administratie si va promova o independenta fata de factorul politic. Intr-un comunicat remis ieri redactiei, seful SRTV a salutat initiativa deputatului UDMR.
Replica SRTV
Departamentul de Comunicare al SRTV a comunicat ieri ca scrisoarea protestatarilor din radioul public, care il acuza pe seful televiziunii publice, Valentin Nicolau, ca si-ar fi oferit ajutorul mediatic pentru inlaturarea presedintelui director-general al SRR, Dragos Seuleanu, este plina de neadevaruri. "Scrisoarea semnata de Cerasela Radulescu, Razvan Dumitrescu si Bogdan Radulescu este o tentativa prin care s-a incercat crearea unui conflict intre Valentin Nicolau si Dragos Seuleanu. In plus, pare a se fi urmarit dezvoltarea unor noi polemici, de data aceasta cu presedintele TVR", se arata in comunicatul remis redactiei. Tot ieri, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania si Fundatia Academia Civica au solicitat reluarea difuzarii de catre televiziunea publica a seriei de filme "Memorialul Durerii" si "Opozanti, disidenti, contestatari", documentare oprite de la productie si difuzare in aprilie 2004. In cursul zilei de ieri, Comisiile de Cultura reunite au dat aviz favorabil Raportului de activitate al Agentiei de presa Rompres pe anul 2004.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.