Plenul Camerelor reunite ale Parlamentului a dezbatut si a votat ieri in unanimitate ratificarea Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana (UE). "Votul nostru de astazi asupra ratificarii Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana este un
Plenul Camerelor reunite ale Parlamentului a dezbatut si a votat ieri in unanimitate ratificarea Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana (UE). "Votul nostru de astazi asupra ratificarii Tratatului de Aderare la Uniunea Europeana este un moment de referinta in istoria Romaniei. Suntem chemati cu totii sa contribuim la constructia proiectului european", a declarat premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, in fata plenului Camerelor reunite. El a marturisit ca momentul il face sa fie mai onorat ca niciodata ca este primul-ministru al Romaniei dar i-a atentionat pe parlamentari sa nu cada in capcana "festivismului", deoarece mai sunt multe de facut pana in clipa integrarii totale. "Astazi facem o promisiune de onoare sa fim europeni! O facem in mod solemn si democratic, in Parlamentul Romaniei", a aratat Tariceanu care a adaugat ca sufragiul parlamentarilor trebuie sa fie unul responsabil si serios care sa treaca peste diversele culori politice. Premierul a spus ca, in continuare, Romania trebuie sa fie atenta la semnalele transmise de Parlamentul European respectand totodata angajamentele luate in vederea integrarii europene. "In ceea ce ma priveste, am spus-o si o repet: integrarea europeana a Romaniei este proiectul meu ca om politic. Este un proiect in care m-am angajat 100%, fara nici o rezerva sau calcul politicianist. Sunt onorat ca pot sa fac acest lucru pentru Romania!", a conchis Tariceanu. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut un apel la solidaritatea tuturor partidelor politice in vederea integrarii rapide a Romaniei in UE.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.