Pana pe 27 mai, elevii claselor a VIII-a sau absolventii de gimnaziu care n-au promovat in anii precedenti examenul de capacitate se pot inscrie pentru sesiunea din acest an a testelor nationale. Potrivit calendarului de desfasurare a testelor nation
Pana pe 27 mai, elevii claselor a VIII-a sau absolventii de gimnaziu care n-au promovat in anii precedenti examenul de capacitate se pot inscrie pentru sesiunea din acest an a testelor nationale. Potrivit calendarului de desfasurare a testelor nationale organizate in vederea accesului absolventilor clasei a VIII-a in clasa a IX-a a anului scolar 2005-2006, in perioada 16-27 mai a.c. se desfasoara etapa de inscriere a candidatilor. Cursurile pentru cursantii ultimului an de gimnaziu se incheie pe 10 iunie, probele scrise ale testelor nationale urmand a se sustine dupa urmatorul grafic: 20 iunie - proba scrisa la limba si literatura romana; 21 iunie - proba scrisa la limba materna; 22 iunie - proba scrisa la matematica; 23 iunie - proba scrisa la Geografie sau Istoria romanilor. Rezultatele se afiseaza pe 26 iunie. In aceeasi zi se depun si contestatiile, rezultatele finale urmand a fi afisate pe 29 iunie.
Potrivit metodologiei de examen, testele nationale se sustin anual, intr-o singura sesiune. In caz de nepromovare a testelor nationale, acestea pot fi sustinute in oricare din sesiunile ulterioare. Atat candidatii proveniti din invatamantul de stat, cat si cei din invatamantul particular au dreptul sa sustina, fara taxe, testele nationale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.