Peste 40 de firme, institutii publice si organizatii si-au prezentat ieri oferta de locuri tinerilor studenti si absolventi bucuresteni care sunt in cautarea unui loc de munca. Aflata la a treia editie, Bursa locurilor de Munca pentru Studenti, organ
Peste 40 de firme, institutii publice si organizatii si-au prezentat ieri oferta de locuri tinerilor studenti si absolventi bucuresteni care sunt in cautarea unui loc de munca. Aflata la a treia editie, Bursa locurilor de Munca pentru Studenti, organizata anul acesta de Universitatea Bucuresti, Autoritatea Nationala pentru Tineret, Agentia pentru Sprijinirea Studentilor si Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti, a adus ieri mii de tineri fata in fata cu oferta de locuri de munca a zecilor de companii care au dorit sa intre in contact direct cu potentialii lor angajati. Mai bogata decat editia anterioara, cand au fost prezenti doar 34 de angajatori, la actiunea de ieri au fost oferite aproximativ 1000 de job-uri. Oferta organizatorilor a fost mult mai generoasa decat cea specifica unor astfel de evenimente. Studentii s-au bucurat nu doar de facilitarea contactului direct dintre companiile, institutiile sau organizatiile prezente pentru recrutare de personal, ci si de simulari de interviuri sustinute de specialisti in resurse umane si prezentari ale activitatii unor firme de renume.
Companii importante, majoritatea cu capital privat, cu precadere din domeniul IT, asigurarilor, dar si institutii precum Universitatea Romano-Americana, Agentia de Ocupare a Fortei de Munca Ilfov sau Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti, au avut standuri, oferite gratuit de organizatori, in cladirea din B-dul Mihail Kogalniceanu a Universitatii din Bucuresti. Dana Marinescu, prorector al UB, remarca prezenta la acest eveniment a unor companii care recrutau studenti de la facultatile de stiinte exacte - matematica, fizica si chimie -, cu domenii care limiteaza plaja de oportunitati de angajare.
Anul trecut, sustine Gabriel Ispas, reprezentantul Asociatiei pentru Sprijinirea Stundentilor, aproximativ 500 de tineri din cei peste 2000 care au participat la editia a II-a a Bursei, si-au gasit un loc de munca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.