Febra Star Wars a lovit Londra, peste cinci mii de fani ocupand efectiv strazile pentru a obtine un bilet la premiera ultimului film din seria Star Wars. Desi afara ploua cu galeata, fanii, majoritatea imbracati ca personajele lor preferate din film,
Febra Star Wars a lovit Londra, peste cinci mii de fani ocupand efectiv strazile pentru a obtine un bilet la premiera ultimului film din seria Star Wars. Desi afara ploua cu galeata, fanii, majoritatea imbracati ca personajele lor preferate din film, au asteptat rabdatori sa intre in sala.
Regizorul George Lucas le-a multumit fanilor londonezi pentru ca au fost "mai entuziasti" decat cei de la Festivalul de Film de la Cannes. "La Cannes, publicul nu a avut probleme cu vremea, era soare si frumos afara, insa celor care au stat in ploaie pentru a vedea filmul le acord mult mai mult credit" a declarat George Lucas.
Actorul Hayden Christensen, care interpreteaza personajul lui Anakin Skywalker si care va deveni in final Darth Vader, a descris gestul fanilor ca fiind "o expresie deosebita a suportului lor". Si Christopher Lee, care joaca Count Dooku, este de parere ca "acestia sunt oameni foarte loiali filmului si sper ca aceasta productie sa fie la fel de buna cum s-au asteptat ei. Si eu vreau sa vad filmul, pentru ca nu am apucat sa-l vad pana acum".
Premiera mondiala a "Razboiului Stelelor - Razbunarea lui Sith" va avea loc joi, 19 mai si va fi difuzat simultan in intreaga lume, pentru a descuraja actele de piraterie, dupa cum a declarat regizorul George Lucas.
In acest ultim film al seriei Sith il va atrage de partea sa pe cel care va deveni Darth Vader. Actiunea este o continuare a filmului precedent, unde Darth Vader ataca o nava a Rebelilor. Dupa 30 de ani de asteptare, fanii vor putea vedea cum "toate piesele acestui puzzle vor fi puse cap la cap si adevarul va fi dezvaluit. "Evenimentele petrecute in acest episod vor schimba perspectiva spectatorilor asupra episoadelor anterioare" dezvaluie George Lucas. Aceasta productie incheie un ciclu extraordinar, care a inceput in anul 1977, cu prima productie Star Wars. Acest ultim film promite un succes rasunator, de proportii, desi exista voci care afirma ca este prea violent. De fapt, specialistii au anuntat ca productia nu este recomandata copiilor sub 13 ani, din cauza unor scene de violenta "cam dure", care au lansat deja numeroase controverse. Ca raspuns, Lucas este de parere ca nu a putut "rupe" povestea filmului si nu s-a putut cenzura, pentru ca acesta este o urmare fireasca a trilogiei.
Cel mai cautat termen de pe Internet
Un alt record notabil inregistrat de Star Wars (chiar inainte de premiera) este cel inregistrat pe Internet. Specialistii IT au declarat ca aceste doua cuvinte - Star Wars - au fost cautate pe Google de aproape 39 de milioane de ori, mai mult decat numele lui Iisus (de 6 milioane de ori), sau "Elvis Presley" (de aproape patru milioane de ori si chiar mai mult decat cuvantul cel mai des cautat pana acum si anume "porno" - care este cautat, aproape zilnic, de aproximativ 28 de milioane de ori.
La Cannes, in absenta lui Michael Moore, George Lucas si "Star Wars" a captat atentia tuturora. De asemenea, numerosi fani au apreciat ca filmul face aluzie la relatiile dintre statele lumii precum si de rolul Statelor Unite ale Americii in aceste relatii. Audienta de la Cannes a facut comparatii intre "Razbunarea lui Sith", dintre povestea lui Anakin Skywalker care a trecut de partea raului si ridicarea unui imparat prin razboaie si razboiul lui Bush impotriva terorismului asociat cu invazia Irakului. Spectatorii sunt de parere ca exista cateva replici in film, care fac trimitere directa la situatia politica actuala: "asa moare libertatea. In aplauze tunatoare" a afirmat Padme Amidala (Natalie Portman) in fata Senatului galatic.
O alta replica este "daca nu esti cu mine, atunci esti inamicul meu", spusa de Hayden Christensen intr-o discutie cu fostul sau mentor Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor). Aceasta fraza seamana izbitor cu ultimatumul lui Bush lansat dupa atacurile din 11 septembrie: "Ori sunteti cu noi, ori sunteti cu teroristii". Desi scenariul a fost scris acum cativa ani, totusi asemanarile sunt izbitoare.
La premiera de la Cannes, George Lucas a declarat ca s-a inspirat dupa transformarile istorice survenite dupa caderea fascismului si ca nu si-a imaginat ca trilogia sa va ajunge sa creeze paralele cu lumea reala. "Nu mi-am imaginat ca voi fi atat de aproape de lumea reala si sper ca totusi ce se intampla in film nu va deveni realitate. Daca este asa, poate cei care au ochi vor vedea si se va schimba ceva. In orice caz, cand am scris scenariul, problema Irakului nu exista" a glumit Lucas.
Succesul care submineaza economia
Lansarea ultimului episod din saga "Star Wars", joi, in Statele Unite, ar putea avea consecinte neasteptate pentru companii, provocand un absenteism evaluat la 627 de milioane de dolari. "Absenteismul provocat de "Star Wars" joi si vineri va costa pana la 627 de milioane de dolari datorita scaderii productivitatii" in companiile americane, a estimat cabinetul de consultanta Challenger, Gray and Christmas. Nerabdarea fanilor si lungimea previzibila a cozilor la cinematografe ii vor determina pe multi sa chiuleasca de la serviciu. In plus, cronicile pozitive pe care le-a avut "Razbunarea Sith" in presa vor trezi probabil curiozitatea celor care au fost dezamagiti de primele doua parti ale trilogiei, crede John Challenger de la cabinetul mentionat. Estimarile se bazeaza pe cifrele de frecventare ale primelor doua episoade ale trilogiei, specialistii ajungand la concluzia ca aproximativ 4,8 milioane de persoane isi vor anunta seful, joi si vineri, ca nu se simt destul de bine pentru a veni la serviciu. "Avand in vedere cronicile, estimarile noastre sunt destul de prudente. Absenteismul ar putea incepe inca de astazi, unii dorind sa asiste la prima proiectie, ce va avea loc astazi la miezul noptii", sustine Challenger. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.