Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri, in urma unei analize a pagubelor produse de inundatii cailor de comunicatii rutiere si feroviare, ca valoarea pagubelor este de aproximativ 90 de milioane de euro. "Ma deranjeaza ca suntem cu Podul de
Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri, in urma unei analize a pagubelor produse de inundatii cailor de comunicatii rutiere si feroviare, ca valoarea pagubelor este de aproximativ 90 de milioane de euro. "Ma deranjeaza ca suntem cu Podul de la Maracineni distrus, iar circulatia trebuie deviata. Asadar, lucrarile trebuie sa avanseze rapid, pentru ca la sfarsitul lunii septembrie podul sa fie refacut", a spus Tariceanu. El a precizat ca o parte a podului vechi va fi salvata, in timp ce o alta parte va fi reconstruita. Primul ministru s-a intalnit cu ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre si au discutat pe larg despre solutii ce pot fi gasite pentru reconstructia caselor afectate de inundatii in judetele Timis si Caras Severin. Potrivit premierului, pe 18 mai va fi prezentata o serie de proiecte de arhitectura si rezistenta, cuprinzand costurile aferente, pentru cele 1000 de locuinte distruse. Dupa selectia ofertelor, pe 20 iunie, lucrarile de refacere a caselor vor fi demarate, la ele urmand sa participe mai multe firme de constructii pentru a scurta termenul de finalizare. Lucrarile se vor realiza pe masura ce apele se vor retrage si va fi permis acest lucru. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.