Tribunalul din capitala Belarusului, Minsk, a stabilit data judecarii unor activisti din opozitie, coordonatorii Coalitiei Europene, Pavel Severinet si Nikolai Statkevici, acuzati de organizarea protestelor din luna octombrie anul trecut, ne informea
Tribunalul din capitala Belarusului, Minsk, a stabilit data judecarii unor activisti din opozitie, coordonatorii Coalitiei Europene, Pavel Severinet si Nikolai Statkevici, acuzati de organizarea protestelor din luna octombrie anul trecut, ne informeaza un comunicat la Miscarii Europene din Romania. Procesul va avea loc pe 23 mai. In cazul in care vor fi gasiti vinovati de organizarea protestelor fata de fraudarea alegerilor, cei doi risca o pedeapsa de trei ani de inchisoare. Nikolai Statkevici, presedintele Partidului Social-Democratic din Belarus, a fost condamnat recent sa plateasca o amenda de 2000 de dolari pentru sustinerea unui discurs cu prilejul unei greve din luna martie. "Cred ca autoritatile prelungesc intentionat procesul pentru a ne tine "in carlig" mai multa vreme si sa ma impiedice sa iau parte la alegerile prezidentiale", a declarat Nikolai Statkevici. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.